Σε δύο ταμπλό το ΠΑΣΟΚ

Ειδικά για την τελευταία, συνεδρίασε χθες εκ νέου η Γραμματεία της Εκλογικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, με στόχο την καλύτερη δυνατή κινητοποίηση του μηχανισμού του κόμματος, παράλληλα με τις κινήσεις της «Ελιάς» στον δρόμο προς τις κάλπες. Υπουργοί και κορυφαία στελέχη που βρέθηκαν στη συνεδρίαση συμφώνησαν στην ανάγκη να περιοδεύσουν αμέσως μετά το Πάσχα σε όλη την περιφέρεια,

ενώ τόσο εκείνοι όσο και λιγότερο γνωστά στελέχη αποφασίστηκε να έχουν συστηματική πια παρουσία στα ΜΜΕ, κεντρικά και περιφερειακά.

Ειδικά στις κεντρικές πόλεις ανά την Ελλάδα, σκοπός της Χαριλάου Τρικούπη είναι να πραγματοποιηθούν μεγάλες εκδηλώσεις, όπου θα μιλήσουν κορυφαία στελέχη του κόμματος, σε κάποιες δε εξ αυτών και ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Την ίδια στιγμή, στο λεκανοπέδιο σχεδιάζεται μία νέα προσέγγιση των κοινωνικοεπαγγελματικών χώρων, της νεολαίας και των γυναικών, του επιστημονικού χώρου και των χώρων κοινωνικής ωφέλειας, όπου εφόσον κινητοποιηθούν, ο στόχος θα είναι και πάλι η διοργάνωση προεκλογικών εκδηλώσεων. Τέλος, ζητήθηκαν από τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ επικαιροποιημένα σημειώματα με την πορεία του κυβερνητικού έργου, προκειμένου να μπορέσουν να ενημερωθούν όλοι για αυτό.

Την ίδια στιγμή, σε συνάντηση που είχε χθες αντιπροσωπεία του κόμματος με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, συζητήθηκε μεταξύ άλλων η πορεία εφαρμογής του νόμου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, με το υπουργείο να δεσμεύεται ότι προχωρά η προκήρυξη για την πρόσληψη 900 επικουρικών γιατρών, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του συστήματος. Δεσμεύτηκε ακόμα για την άμεση πρόσληψη 350 επικουρικών γιατρών και την ενεργοποίηση διαδικασιών για την πρόσληψη 460 μονίμων από παλιότερη έγκριση στην κατεύθυνση της ενίσχυσης του ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού στα νοσοκομεία και να καταβάλει τα οφειλόμενα από εφημερίες, υπηρεσίες κ.ο.κ. σε εργαζομένους σε νοσοκομεία όπου γίνονται κινητοποιήσεις.

Με το ΠΑΣΟΚ να επιχειρεί να δείξει ευαίσθητο κοινωνικά πρόσωπο, τα στελέχη του που βρέθηκαν στο υπουργείο (Π.Ρήγας, Δ.Κρεμαστινός, Κ.Τσουμάκας κ.α.) έθεσαν μετ’ επιτάσεως το θέμα της ενίσχυσης της λειτουργίας του ΕΚΑΒ, με τις αρχές του υπουργείου να μιλούν για μία διαδικασία που …προχωρά για την αγορά 167 νέων ασθενοφόρων, την ένταξη των οδηγών από τα νοσοκομεία και την πρόσληψη 200 διασωστών.

Keywords
Τυχαία Θέματα