Σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή

09:29 7/4/2013 - Πηγή: Matrix24

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Real News», μία εταιρεία συμβούλων με σχεδόν μηδενικό κύκλο εργασιών φέρεται να ήταν το όχημα που χρησιμοποίησαν ύποπτοι παράγοντες οι οποίοι συνέχισαν και μετά το 2005 να υποκλέπτουν τις τηλεφωνικές συνομιλίες του Κώστα Καραμανλή. Ενώ της συγκεκριμένης εταιρείας φέρεται να ηγείται ένα άτομο νεαρής ηλικίας, το οποίο δικαστικές πηγές εκτιμούν ότι ήταν πρόσωπο – βιτρίνα.

Οι δικαστικές αρχές προσπαθούν να ενώσουν τις δύο υποθέσεις, αυτή των τηλεφωνικών υποκλοπών

και την άλλη που αφορά στις καταγγελίες που έγιναν στην ΕΥΠ για σχέδιο δολοφονίας του Κ. Καραμανλή. Το Φεβρουάριο του 2009 μάλιστα ο τότε διοικητής της ΕΥΠ Ιωάννης Κοραντής είχε ειδοποιήσει με απόρρητο έγγραφο που αποκάλυπτε σχέδιο επίθεσης σε βάρος του τότε πρωθυπουργού, τον τότε υπουργό Δημόσιας Τάξης, Προκόπη Παυλόπουλο.

Αυτές οι δύο υποθέσεις απασχολούν τις δικαστικές Αρχές της χώρας από το 2005. Η υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών ανατέθηκε στον 3ο ειδικό ανακριτή έπειτα από ποινική δίωξη που ασκήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2010 κατά παντός υπευθύνου για απόπειρα διακεκριμένης κατασκοπείας και αφορά τις υποκλοπές συνομιλιών μελών της κυβέρνησης της ΝΔ, κορυφαίων κρατικών αξιωματούχων κ.α. το διάστημα 2004-2005.

Αντίστοιχα η υπόθεση των καταγγελιών για σχέδιο δολοφονίας του Κ. Καραμανλή εκκρεμεί από τον Μάρτιο του 2012 στον 3ο τακτικό ανακριτή Αθηνών, μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε – επίσης κατά αγνώστων- για τα αδικήματα των «προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας», «διατάραξης ομαλής λειτουργίας του πολιτεύματος» και «αποστέρησης του πρωθυπουργού από την ενάσκηση της εξουσίας που του παρέχει του Σύνταγμα».

Δικαστικές πηγές ανέφεραν στην «Real News» πως οι αξιωματικοί της ΕΥΠ που κατέθεσαν στο πλαίσιο της έρευνας εντάσσουν μια σειρά γεγονότων που σημάδεψαν αρνητικά την εποχή Καραμανλή σε ένα οργανωμένο σχέδιο αποσταθεροποίησης του πολιτικού συστήματος.

Στις καταθέσεις τους φαίνεται πως κατονομάζουν συγκεκριμένες υποθέσεις που θεωρούν ότι εντάσσονται στο εν λόγω σχέδιο. Φέρονται δηλαδή να αναφέρουν μεταξύ άλλων τα επεισόδια που ακολούθησαν τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, τις πυρκαγιές του 2007, την επίθεση στην ΚΕΔ το 2007 και το χτύπημα στα δικαστήρια της Λάρισας το 2004, εν όψει της μεταγωγής εκεί των μελών της «17 Νοέμβρη».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που είχαν έρθει στο φως της δημοσιότητας, οι καταγγελίες αφορούσαν έγγραφο των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών προς την ΕΥΠ, σύμφωνα με το οποίο υπήρχε οργανωμένο σχέδιο δολοφονίας του Κ. Καραμανλή, λόγω της ενεργειακής πολιτικής της τότε κυβέρνησης, δηλαδή την περίοδο 2006-2008.

Η τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού τον Μάρτιο του 2009 στο κτίριο της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, , το οποίο βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση από διαμέρισμα του Κώστα Καραμανλή στην οδό Αρματολών και Κλεφτών, φαίνεται ότι υπήρξε το κομβικό σημείο, για το οποίο στέλεχος της ΕΥΠ κατέθεσε ότι την ώρα της έκρηξης ο τότε πρωθυπουργός κινείτο με το αυτοκίνητο του στο εκεί ακριβώς.

Ωστόσο κανείς δεν ξέρει αν ο Κ. Καραμανλής είχε πάρει σοβαρά τις «απειλές» αυτές κατά της ζωής του. Ενώ ακόμα και σήμερα η στάση του είναι ουδέτερη αφού φαίνεται ότι αρνείται να σχολιάσει το οτιδήποτε.

Keywords
Τυχαία Θέματα