Τέσσερις πυρκαγιές σε εξέλιξη στην Αττική

Πιο συγκεκριμένα, στις 14:15 εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε δασική έκταση με πεύκα στην περιοχή Αμφιάρειο, στο Μαρκόπουλο Ωρωπού. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην περιοχή πνέουν άνεμοι μέτριας έντασης, αλλά η φωτιά είναι κοντά σε σπίτια και καταβάλλεται προσπάθεια για να προστατευτούν. Μέχρι στιγμής στην πυροσβεστική δεν έχουν αναφερθεί ζημιές. Ωστόσο οι φλόγες έχουν πάρει διαστάσεις γι αυτό η τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία στους επαρχιακούς δρόμους Καπανδριτίου – Καλάμου και Μαρκοπούλου – Καλάμου και κάνει εκτροπές της κυκλοφορίας από την οδό Αγίας Ελαιούσης, από την πλατεία

Καλάμου και από το εκκλησάκι της Αγίας Κυριακής στη θέση Ουλπέρι.

Στην περιοχή έχουν αυξηθεί οι δυνάμεις πυρόσβεσης και αυτήν την ώρα ενεργούν 50 πυροσβέστες με 25 οχήματα, 2 τμήματα πεζοπόρων, 5 πυροσβεστικά αεροπλάνα και 2 ελικόπτερα.

Ακόμη μία πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Άγιος Γεώργιος Κορωπίου. Στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 18 οχήματα.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε επίσης και σε δασική έκταση στους Θρακομακεδόνες Αττικής. Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 30 πυροσβέστες με 13 οχήματα ενώ από αέρος συνδράμουν δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Λίγο νωρίτερα, στις 12:25 εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Πευκενέας, στα Μέγαρα, η οποία δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές. Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων και δύο αεροπλάνα. Σύμφωνα με την πυροσβεστική η πυρκαγιά έχει περιοριστεί και δεν εμπνέει ανησυχία.

Keywords
Τυχαία Θέματα