ΠΥΡΕΤΟΣ… ΜΕΡΚΕΛ «ΚΑΙΕΙ» ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

Διαδοχικές συσκέψεις έχει ο Πρωθυπουργός ενόψει της άφιξης της Γερμανίδας Καγκελαρίου. Οικονομία και διαρθρωτικά στην ατζέντα.

Πυρετός διαβουλεύσεων τις τελευταίες ώρες στο Μαξίμου, ένα 24ώρο πριν την επίσκεψη της Άνγκελας Μέρκελ στην Αθήνα. Ο Αντώνης Σαμαράς βρέθηκε και χθες, Κυριακή, στο Πρωθυπουργικό Γραφείο σε μία προσπάθεια να κλείσουν… εκκρεμότητες

– κυρίως εις ότι αφορά τις διαρθρωτικές αλλαγές και την απελευθέρωση των αγορών – αλλά και να οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες για το σχέδιο προστασίας της Καγκελαρίου κατά την ολιγόωρη παραμονή της στην Αθήνα.

Μόνον χθες από το Μαξίμου πέρασαν οι Ευριπίδης Στυλιανίδης, Χρήστος Σταϊκούρας, Μανούσος Βολουδάκης, στελέχη του υπ. Υγείας καθώς και οι Γ. Μέργος και Χριστίνα Παπακωνσταντίνου που μαζί με τον Σταύρο Παπασταύρου και υπό τον Τ. Μπαλτάκο αποτελούν την… ελληνική task force για την υλοποίηση των μνημονιακών υποχρεώσεων της Ελλάδας ως προς τα διαρθρωτικά. Άλλωστε, η γερμανική πλευρά μοιάζει να δείχνει υψηλό ενδιαφέρον όχι μόνον για τα δημοσιονομικά αλλά και για τις διαρθρωτικές αλλαγές – λέγεται μάλιστα ότι η κ. Μέρκελ είχε δώσει σχετική λίστα εκκρεμοτήτων στην Αντ. Σαμαρά κατά τη συνάντησή τους στο Βερολίνο – και ο Έλληνας Πρωθυπουργός θέλει να δείξει στην πράξη ότι έχει συντελεστεί πρόοδος και σε αυτό το μέτωπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του matrix24.gr, παράλληλα με το γεύμα εργασίας των κ.κ. Αντ. Σαμαρά και Άγκελας Μέρκελ, θα διεξάγεται παράλληλη σύσκεψη με επικεφαλής από ελληνικής πλευράς τον κ Ευρ. Στυλιανίδη και από γερμανικής των κ. Γιοακίμ Φούχτελ, τους δύο εντεταλμένους των κυβερνήσεων για την ελληνογερμανική συνεργασία στον τομέα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Το πρόγραμμα της Γερμανίδας Καγκελαρίου στην Αθήνα αναμένεται να οριστικοποιηθεί σήμερα και σύμφωνα με πληροφορίες εκτός της συνάντησης με τον Αντ. Σαμαρά αναμένεται να υπάρξει και επίσκεψή της στον πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.

Keywords
Τυχαία Θέματα