ΕΝΑ ΝΟΜΙΣΜΑ ΜΕ … ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΟΨΕΙΣ

Τέσσερις άνθρωποι, τέσσερις διαφορετικές αντιδράσεις απέναντι στην έλευση της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ στην Ελλάδα.

Ευτυχής από την αποδοχή της πρόσκλησής του είναι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, που υποδέχεται την Τρίτη την κ.Μέρκελ, ερμηνεύοντας την επίσκεψή της ως «έμπρακτη στήριξη» στην χώρα.

Τον εαυτό του στη διάθεση του πρωθυπουργού έθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, που εμφανίστηκε έτοιμος να …παρουσιάσει στην κ.Μέρκελ την κατάσταση στην Ελλάδα και να αιτηθεί συνολικού πακέτου λύσης. «Καλύτερα να τη δεις μόνος σου», διεμήνυσε αντίθετα στον Αντώνη Σαμαρά ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, που ξέρει ότι τυχόν συνάντησή του με την Άνγκελα Μέρκελ θα προκαλούσε νέο «σεισμό» στο εσωτερικό του κόμματός του. Στην αξιωματική αντιπολίτευση, πάλι, ο Αλέξης Τσίπρας ούτε που θέλησε –ως αναμενόταν- να τη δει. Στην πραγματικότητα …αποκήρυξε την επίσκεψη διά της ομιλίας του στο Φεστιβάλ Νέων του ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως η κ.Μέρκελ «έρχεται να σώσει το διεφθαρμένο, ανυπόληπτο και υποτελές στα συμφέροντά της πολιτικό σύστημα», αλλά και να στηρίξει «την ετοιμόρροπη κυβέρνηση Σαμαρά και το αδιέξοδο και εγκληματικό μνημόνιο». Ο ίδιος μάλιστα θα βρεθεί στην διαδήλωση που οργανώνεται για την …υποδοχή της «με τον τρόπο που της αξίζει».

Keywords
Τυχαία Θέματα