Πτώση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια λόγω FED

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Eurofirst 300 καταγράφει απώλειες 0,39%, ενώ το ευρώ υποχωρεί κατά 0,11% στα 1,3058 δολάρια, χάνοντας τα κέρδη που σημείωνε νωρίτερα το πρωί.

Οι τιμές του πετρελαίου, του χρυσού και του χαλκού υποχώρησαν επίσης, καθώς οι επενδυτές παραμένουν ανήσυχοι σχετικά με το αν οι ΗΠΑ θα αποφύγουν έως το τέλος του έτους το «δημοσιονομικό γκρεμό» των περίπου 600 δισ.

δολαρίων σε αυξήσεις φόρων και μειώσει δαπανών από την ιη Ιανουαρίου του 2013.

Η FED ανακοίνωσε ότι θα αγοράζει κάθε μήνα ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου ύψους 45 δισ. δολαρίων, πέραν των 40 δισ. δολαρίων αγορών ομολόγων με ενέχυρο στεγαστικά δάνεια που άρχισε από τον Σεπτέμβριο. Η FED προχώρησε επίσης στη χωρίς προηγούμενο ανακοίνωση ότι θα διατηρεί τα επιτόκιά της στο μηδέν, έως ότου η ανεργία μειωθεί τουλάχιστον στο 6,5% και εφόσον ο πληθωρισμός παραμένει κάτω από το 2,5%.

Μετά την απόφαση, ο παγκόσμιος δείκτης μετοχών MSCI συνέχισε να κινείται ανοδικά, βοηθούμενος από το ράλι των μετοχών στην Ασία, καθώς οι επενδυτές χαιρέτισαν τον καθορισμό σαφέστερων στόχων για την απασχόληση και τον πληθωρισμό. Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, όμως, δεν εντυπωσιάσθηκαν τόσο, καθώς είχαν κάνει ήδη ένα ράλι τριών εβδομάδων που έστειλε τους δείκτες τους σε υψηλό 18 μηνών.

Keywords
Τυχαία Θέματα