Δικαστήριο στην Αργεντινή αθώωσε σωματέμπορους!

Μετά την απαγωγή της Μαρίτα Βερόν και την ώθηση της στην πορνεία το 2002, η μητέρα της, Σουζάνα Τριμάρκο, ξεκίνησε μια εκστρατεία για να τη βρει, εισχωρώντας σε δίκτυα σωματεμπόρων και προσποιούμενη ότι ενδιαφέρεται για «αγορά» γυναικών. Χάρη στη δράση της δεκάδες γυναίκες που υφίσταντο σεξουαλική εκμετάλλευση διασώθηκαν, αλλά η κόρη της παραμένει έκτοτε αγνοούμενη. Το 2007 δημιούργησε ένα ίδρυμα, το οποίο έχει βοηθήσει να σωθούν εκατοντάδες θύματα.

Οι 13 σωματέμποροι που ευθύνονται για την τύχη της κόρης της αθωώθηκαν με

δικαστική απόφαση, καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία που να συνδέουν με αυτούς την τύχη της Μαρίτα Βερόν, παρότι περισσότεροι από 130 αυτόπτες μάρτυρες κατέθεσαν στην δίκη. Ανάμεσα τους και 12 από τις γυναίκες που έσωσε η «Μάνα Κουράγιο», όπως έχει γίνει γνωστή η Σουζάνα Τριμάρκο. Οι κατηγορούμενοι, επτά άνδρες και έξι γυναίκες, επέμεναν ότι είναι αθώοι και υποστήριξαν ότι η υπόθεση είναι πολιτικά υποκινούμενη.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης, οι παρευρισκόμενοι άρχισαν να φωνάζουν και να κλαίνε, ενώ Σ.Τριμάρκο παρέμεινε σιωπηλή.

Οι προσπάθειές της και η υπόθεση αυτή που έριξε φως στην σωματεμπορία στη Νότια Αμερική, οδήγησαν στην ψήφιση νόμου στην Αργεντινή, σύμφωνα με τον οποίο η σωματεμπορία αποτελεί έγκλημα. Η Σ.Τριμάρκο, η οποία έλαβε την Κυριακή βραβείο από την πρόεδρο της Αργεντινής, Κριστίνα Φερνάντες, δήλωσε ότι η πρόεδρος της χώρας της τηλεφώνησε για να εκφράσει τη συμπαράστασή της.

Keywords
Τυχαία Θέματα