Ψάχνουν μαμάδες και θείες για τα χωριά SOS

Ο Υπεύθυνος ανθρώπινου δυναμικού των παιδικών χωριών, ψυχολόγος Νίκος Καίτσας και η θεία – sos Ιωάννα Βρετουδάκη μίλησαν στο Σκάι Κρήτης για τις ανάγκες και τις απαιτήσεις μίας τέτοιας δουλειάς. Σύμφωνα με τον κ. Καίτσα πρόκειται για μία διαδικασία που δεν είναι καθόλου εύκολη για αυτό και τα άτομα που συνεργάζονται μαζί μας επιλέγονται πολύ προσεκτικά και με μεγάλη υπομονή. Στο Ηράκλειο

εφαρμόζεται για πρώτη φορά μία αστική δομή.

Σε πρώτη φάση το σπίτι δε θα ξεπεράσει τα 8 παιδιά οπότε και οι άνθρωποι που θα χρειαστούμε είναι 3. Η θεία – sos Ιωάννα Βρετουδάκη από την πλευρά της αναφερόμενη στη έργο μέσα σε αυτούς τους χώρους επεσήμανε ότι χρειάζεται μία μεγάλη αγκαλιά αφού οι άνθρωποι που εργάζονται δίπλα στα παιδιά λειτουργούν ως ομάδα, δίνουν από τα αποθέματα ψυχής που έχουν ενώ παράλληλα μαθαίνουν και παίρνουν σπουδαία πράγματα και συναισθήματα από αυτά τα παιδιά.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, τόσο οι μαμάδες όσο και οι θείες sos προσφέρουν μέσα σε αυτά τα σπίτια όσα ακριβώς κάνει και μία κανονική μαμά ή θεία. Προσφέρει αγκαλιά, αλλά και μάλωμα, συμβουλές αλλά και αγάπη, φροντίδα και περιποίηση. Κι όλα αυτά 22 μέρες το μήνα, 24 ώρες την ημέρα. Το έργο τους δεν είναι απλό και για να μπει μία γυναίκα σε αυτή τη διαδικασία θα πρέπει να αποδείξει ότι έχει και το χρόνο και τη διάθεση να προσφέρει σε αυτή την κοινότητα αγάπης, όπως επεσήμαναν και οι δύο άνθρωποι από τα Παιδικά Χωριά SOS. Όποια κυρία ενδιαφέρεται μπορεί να καταθέσει την αίτηση της στο τηλέφωνο 2108650111.

Keywords
Τυχαία Θέματα