«Κάπως έτσι μπήκε και το τανκ στο Πολυτεχνείο»

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης χαρακτήρισε την επέμβαση των ΜΑΤ «έκνομη πράξη πολιτικής αποσταθεροποίησης» και μια ακόμη «χάντρα παράνομης διαδικασίας» μετά το μαύρο που έπεσε στις οθόνες την 11η Ιουνίου.

Στο στόχαστρο του κ. Βούτση βρέθηκε και η απαγόρευση στους βουλευτές να εισέλθουν στο χώρο. «Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να απαγορεύει σε βουλευτές να πάνε στο κτίριο

της ΕΡΤ. Είναι πολύ γελασμένοι» είπε ο κ. Βούτσης σημειώνοντας ότι«έκτακτα μέτρα περιστολής της δημοκρατίας δεν θα περάσουν».

«Η αξιωματική αντιπολίτευση αντιδρά όταν επιβάλλεται η νομιμότητα», σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης και υπενθύμισε ότι η Βουλή έχει ψηφίσει νόμο για τη νέα δημόσια τηλεόραση, «διαφωνείτε αλλά η Βουλή αποφάσισε και έχουν εκδοθεί συγκεκριμένες υπουργικές αποφάσεις» επέμεινε ο κ. Βορίδης ενώ σχολιάζοντας την κριτική διότι οι αστυνομία δεν επέτρεψε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να εισέλθουν στο χώρο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος παρατήρησε ότι «οι βουλευτές δεν είναι υπεράνω του νόμου» και «την αρμοδιότητα για την τήρηση της δημόσιας Τάξης την έχουν τα αρμόδια αστυνομικά όργανα και όχι οι βουλευτές που οφείλουν να υπακούν στην τήρηση της δημόσιας Τάξης».

«Εκείνο που απασχολεί τον ΣΥΡΙΖΑ είναι το συνδικαλιστικό παρεάκι. Η δημόσια τηλεόραση θα λειτουργήσει και χωρίς εσάς και θα είναι και καλύτερη», δήλωσε ο κ. Βορίδης

«Σήμερα η κυβέρνηση ξαναδίνει το κτίριο εκεί που ανήκει. Στους πολίτες και όχι στους 12 που ήταν μέσα στο κτίριο» ανέφερε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ο Πάρης Κουκουλόπουλος.

Ο Βασίλης Καπερνάρος από τους ΑΝΕΛ μίλησε για κοινοβουλευτική και δημοκρατική εκτροπή και κάλεσε τους κυβερνητικούς βουλευτές να μη μιλάνε για νομιμότητα «γιατί εσείς ξεφτιλίσατε τη νομιμότητα», όπως τόνισε για να προσθέσει «κάπως έτσι μπήκε και το τανκ στο Πολυτεχνείο, ξαφνικά»

«Επικοινωνιακό σόου της χούντας Σαμαρά, Βενιζέλου που προετοιμάζουν νέα μέτρα», κατήγγειλε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αρτέμης Ματθαιόπουλος από τη Χρυσή Αυγή και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι για να καλύψει τα νέα μέτρα προχώρησε σε μια επικοινωνιακή φούσκα, «γιατί για τα ψηφαλάκια έχει αποδείξει η κυβέρνηση ότι είναι ικανή να μη σταματήσει πουθενά».

«Αυτό που έγινε σήμερα ήταν το χρονικό μιας προαναγγελθείσας εξέλιξης, ήταν κάτι το αναμενόμενο» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης και ευχήθηκε αυτό «να είναι το τελευταίο λάθος μιας αλυσίδας λαθών» που ξεκίνησε τον Ιούνιο με το «μαύρο» στην οθόνη της ΕΡΤ.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Ν, Καραθανασόπουλος είπε ότι «η σημερινή αστυνομική επιχείρηση αποτελεί και την κλιμάκωση της βάρβαρης αντιλαϊκή πολιτικής της κυβέρνησης και η αστυνομική βία είναι το βασικό εργαλεία για την υλοποίηση αυτή της βάρβαρης πολιτικής».

Keywords
Τυχαία Θέματα