«ΨΑΧΝΟΥΝ» 70.000 ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΤΟ ΙΚΑ

Τόσοι είναι οι συνταξιούχοι που δεν απογράφησαν… Θα αναζητηθούν τα χρήματα που παρανόμως καταβλήθηκαν, διαμηνύουν από το ταμείο. Από τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει το «ξεσκόνισμα» στις συντάξεις χηρείας…

Στο στόχαστρο της διοίκησης του ΙΚΑ μπαίνουν οι περίπου 70.000 συντάξεις που σύμφωνα με τα  πρώτα στοιχεία της απογραφής που ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή, δεν δηλώθηκαν από κανέναν.

Σύμφωνα με τα  όσα έχει ξεκαθαρίσει τόσο η ηγεσία του ταμείου όσο πολύ περισσότερο ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Βρούτσης,

στους λογαριασμούς των 70.000 δικαιούχων που δεν παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, δεν θα πιστωθούν συντάξεις στις 22 Οκτωβρίου. Για να δοθεί έγκριση και να ξαναρχίσει η καταβολή της σύνταξης σε όσους δεν έσπευσαν να απογραφούν, θα πρέπει πια να παρουσιαστούν οι ίδιοι στο υποκατάστημα ΙΚΑ της περιοχής τους.

Παράλληλα, το ΙΚΑ θα κινήσει όλες τις διαδικασίες, προκειμένου να αναζητηθούν τυχών παρανομίες ενώ θα ζητηθούν και τα ποσά απ’ όσους παρανόμως τα λάμβαναν.

Να σημειωθεί πάντως, ότι από τους προηγούμενους ελέγχους που έχουν ολοκληρωθεί, το ΙΚΑ έχει υποβάλλει μηνύσεις μόλις σε 192 περιπτώσεις. Το υπουργείο Εργασίας εκτιμά πως το τελικό όφελος από τις συντάξεις «μαϊμού» που θα περικοπούν από όλα τα ταμεία, θα φτάσει τα 420.000.000 ευρώ. Ως τώρα πάντως, από όλα τα υπόλοιπα ταμεία μαζί έχουν περικοπεί περίπου 11.000 συντάξεις.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ταμείου, ο επόμενος γύρος ελέγχων θα αφορά στις συντάξεις χηρείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα