Πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωκάλπες «βλέπει» ο Τσίπρας

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε σε δημοσιογράφους του BBC, του Reuters και των Financial Times πως η κυβέρνηση, μετά τις Ευρωεκλογές, θα έχει χάσει τη λαϊκή εντολή. Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας

εκτίμησε ότι η αναμέτρηση του Μαΐου θα δημιουργήσει τέτοια πολιτικά δεδομένα, ώστε η κυβέρνηση δε θα αποφύγει τις εθνικές εκλογές πριν το τέλος του 2014. «Σε αυτές τις [ευρωπαϊκές] εκλογές, ο κόσμος θα ψηφίσει χωρίς φόβο, χωρίς το φόβο που είχε δημιουργήσει η εκστρατεία των αντιπάλων μας το 2012, ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει την διακυβέρνηση όλα θα ερημώσουν», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας, πάντως ότι το δυσάρεστο των Ευρωεκλογών θα είναι η διαφαινόμενη άνοδος της Χρυσής Αυγής. «Πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εκλογές με μεγάλη διαφορά, φοβάμαι, όμως, επίσης ότι η Χρυσή Αυγή θα αυξήσει τη δύναμή της» τόνισε.

Απώλεια νομιμοποίησης

Στη συζήτησή του με τους ανταποκριτές των τριών κορυφαίων Μέσων, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έθεσε και το -κατά ΣΥΡΙΖΑ- διακύβευμα των Ευρωεκλογών, καθώς η Κουμουνδούρου επιχειρεί να δώσει αμιγώς πολιτικό χαρακτήρα στην αναμέτρηση. Έτσι, τόνισε ότι εφόσον η ΝΔ έρθει δεύτερη και δη με διαφορά, θα έχει χάσει την πολιτική νομιμοποίηση να κυβερνά. «Για την κυβέρνηση θα είναι μία αληθινή καταστροφή. Ο φόβος του κ. Σαμαρά είναι ότι την επομένη θα είναι δύσκολο να συνεχίσει την εφαρμογή του μνημονίου χωρίς την υποστήριξη του λαού», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, επανέλαβε την πρόθεσή του να ακυρώσει τους όρους σκληρής λιτότητας του Μνημονίου, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι μία κυβέρνηση Αριστεράς θα πετύχει ελάφρυνση του χρέους αν και παραδέχθηκε ότι τουλάχιστον το Βερολίνο έχει σοβαρές αντιρρήσεις επ’ αυτού.

Keywords
Τυχαία Θέματα