Δυσκολίες στη φιλελευθεροποίηση πτήσεων από Ρωσία προς Πάφο

17:26 4/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Την ελπίδα όπως εξελιχθούν θετικά οι προσπάθειες που έχουν τροχοδρομηθεί για φιλελευθεροποίηση των πτήσεων και στο αεροδρόμιο της Πάφου, εξέφρασε ο Πρόεδρος της τοπικής επιτροπής Πάφου του ΠΑΣΥΞΕ Θέμης Φιλιππίδης, αναφερόμενος στις ενέργειες που καταβάλλονται για προσέλκυση Ρώσων τουριστών.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, δυστυχώς «παρατηρήθηκε κάποιο πρόβλημα που αφορά τον αερολιμένα της Πάφου», ενώ μετά από επικοινωνία με τον Υπουργό Συγκοινωνιών Τάσο Μητσόπουλο, ο ΠΑΣΥΞΕ Πάφου έλαβε τη διαβεβαίωση

ότι θα γίνουν όλες οι αναγκαίες ενέργειες για να διευθετηθούν τα γραφειοκρατικά ή άλλα προβλήματα που έχουν προκύψει από ρώσικης πλευράς.

Οι προσπάθειες από τους οργανωτές ταξιδιών, κυρίως από τη ρωσική αγορά, αποσκοπούν, πρόσθεσε, να υπάρξει βελτίωση για το υπόλοιπο του χειμώνα. “Φιλοδοξούμε ότι εάν όλα εξελιχθούν ομαλά, τουλάχιστον από το τέλος του Δεκέμβρη και μετά να δημιουργηθεί μια καλύτερη εικόνα σε ό,τι αφορά τις αφίξεις τουριστών”, σημειώνει.

«Θέλουμε να πιστεύουμε», πρόσθεσε, ότι το θέμα αυτό θα επιλυθεί σύντομα ούτως ώστε να μπορέσουν και οι συνεργάτες των ξενοδόχων έγκαιρα να προγραμματίσουν τα δρομολόγια τους προς το αεροδρόμιο της Πάφου.

Πρόσθεσε, ακόμη, πως έχει μεγάλη σημασία ο παράγοντας του χρόνου γιατί πρόκειται για θέματα που χρειάζονται καλό προγραμματισμό και απαιτείται και κάποιο χρονικό διάστημα για να υλοποιηθούν.

Καταλήγοντας, ο κ. Φιλιππίδης ανέφερε ότι ο ΠΑΣΥΞΕ βρίσκεται σε συνεχή επαφή με το Υπουργείο Εργασίας για τα θέματα της πολιτικής σε ό,τι αφορά τις αναστολές των εργασιών ξενοδοχειακών μονάδων.

Τα προηγούμενα χρόνια η πολιτική την οποία εφάρμοζε το Υπουργείο Εργασίας ενθάρρυνε τα ξενοδοχεία να κλείνουν κατά την χειμερινή περίοδο. Τώρα καταβάλλονται προσπάθειες, σημείωσε, ακριβώς προς την αντίθετη πλευρά ώστε να ενθαρρυνθούν τα ξενοδοχεία να παραμείνουν ανοιχτά. “Αντιλαμβανόμαστε όμως ότι αυτό για να επιτευχθεί θα πρέπει πρώτα να καταφέρουμε να έχουμε τουρισμό”, είπε ο κ Φιλιππίδης.

Εξέφρασε, τέλος, την πεποίθηση ότι τα εργασιακά προβλήματα θα βρουν τις λύσεις τους γιατί υπάρχει πολύ καλή πρόθεση από πλευράς Υπουργείου Εργασίας για αντιμετώπιση αυτών των θεμάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα