ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΣΑΜΑΡΑ

Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας ετέθη ο βουλευτής Νίκος Σταυρογιάννης προς παραδειγματισμό ενόψει της ψήφισης των νέων μέτρων από τη Βουλή, τις επόμενες ημέρες.

Μήνυμα προς τους διαφωνούντες που φλερτάρουν με την καταψήφιση των μέτρων απέστειλε χθες ο Πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς μέσω της καρατόμησης του βουλευτή Φθιώτιδας Νίκου Σταυρογιάννη. Η αποπομπή του από την κοινοβουλευτική ομάδα και το ερώτημα

της οριστικής του διαγραφής από το κόμμα της Ν.Δ. αποτελούν ένα πολύ σκληρό μέτρο για την… πρόθεση καταψήφισης των μέτρων που είχε διατυπώσει ο βουλευτής.

Ωστόσο στο Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται ότι, ήδη από το απόγευμα του Σαββάτου όταν έγινε γνωστή η συνέντευξη του βουλευτή στη Real News, είχε ληφθεί η απόφαση ο πέλεκυς να πέσει βαρύς προκειμένου να αποτραπούν περαιτέρω φαινόμενα διαφοροποίησης βουλευτών που θα έθεταν σε δοκιμασία τη γαλάζια Κ.Ο.  Άλλωστε, στο επιτελείο του Πρωθυπουργού επιχειρείται να διαγνωσθεί ποιοί βουλευτές φλερτάτουν με το «όχι» – γίνεται λόγος για 3 – 5 βουλευτές – και επιδιώκεται να πεισθούν με το «καλό» ή με το «άγριο», όπως ήταν η χθεσινή διαγραφή.

Η επιστολή του κ. Σαμαρά προς τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη με την οποία του γνωστοποιεί ότι θέτει εκτός Κ.Ο. της ΝΔ τον βουλευτή Φθιώτιδος Νίκο Σταυρογιάννη, δημοσιοποιήθηκε αφού ολοκληρώθηκε η μαραθώνια σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για την οριστικοποίηση των μέτρων. Ο Πρωθυπουργός παρέπεμψε τον κ. Σταυρογιάννη για στο «πειθαρχικό» του κόμματος με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής. Πρόκειται για τον δεύτερο, από τις εκλογές του Ιουνίου, βουλευτή που διαγράφεται από το κόμμα της Ν.Δ. μετά τον Νίκο Νικολόπουλο ενώ η κοιν. Ομάδα του κόμματος περιορίζεται στους 127 βουλευτές.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Σταυρογιάννης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Real News, ανέφερε  πως «η δική μου συνείδηση δεν μου επιτρέπει να ψηφίσω μέτρα που εξαθλιώνουν τους πλέον αδύναμους οικονομικά, φτωχοποιούν τη μεσαία τάξη, τους νοικοκυραίους αυτής της χώρας, δηλαδή χωρίς να υπάρχει προοπτική ότι έστω με αυτά τα άδικα και σκληρά μέτρα μπορούμε να κρατήσουμε όρθια την οικονομία και να ανατάξουμε την πορεία καταστροφής της χώρας» .

Πριν τον Ιούνιο όταν και εξελέγη δεύτερος μετά το Χρ. Σταϊκούρα, ο κ. Σταυρογιάννης είχε εκλεγεί βουλευτής Φθιώτιδος το 2004 και το 2007.

Keywords
Τυχαία Θέματα