ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΟΣΩΝ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Με πλειστηριασμούς απειλεί το υπουργείο Οικονομικών όσους οφείλουν στην εφορία. Σε πρώτη φάση οι εφορίες στην Αττική «βγάζουν  στο σφυρί» 250 ακίνητα που έχουν ήδη κατασχεθεί.

Πρόκειται για ακίνητα των οποίων οι ιδιοκτήτες δεν κατάφεραν  να πληρώσουν τις οφειλές τους προς το δημόσιο, ή αγνόησαν τις προειδοποιήσεις της εφορίας. Σύμφωνα με πληροφορίες στη λίστα περιλαμβάνονται 12 πολυτελείς κατοικίες στη Γλυφάδα, 18 στη Κηφισιά, 20 στο Μαρούσι, 10 στο Χαλάνδρι και άλλα περίπου 200 ακίνητα στην Αθήνα.  Το πρώτο δεκαπενθήμερο

του Νοεμβρίου πλειστηριάζονται  από μεγάλη ΔΟΥ των Αθηνών διαμερίσματα, αποθήκες και οικόπεδα δύο οφειλετών με ληξιπρόθεσμα ύψους 31.610 ευρώ ο ένας και 663.985 ευρώ ο άλλος. Όπως αναφέρει στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών η πρώτη υπόθεση αφορά μισθωτό που χρωστάει φόρο εισοδήματος,  ΕΤΑΚ, πρόστιμα της πολεοδομίας για αυθαίρετη δόμηση ακόμα και κλήσεις της τροχαίας. Ο δεύτερος οφειλέτης είναι διαχειριστής εμπορικής εταιρείας και χρωστά από το 2012 φόρο εισοδήματος, ΦΠΑ, πρόστιμα για φορολογικές παραβάσεις στα βιβλία του, φόρους από περαίωση εκκρεμών  υποθέσεων καθώς και το τέλος επιτηδεύματος και την εισφορά αλληλεγγύης του 2011.

Το υπουργείο Οικονομικών έχει δώσει εντολή στα δικαστικά τμήματα των Δ.Ο.Υ. για άμεση ενεργοποίηση των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης καθώς θα πρέπει μέχρι το τέλος του έτους να εισπραχθεί το ποσό των 2 δισ. ευρώ από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Keywords
Τυχαία Θέματα