Προκηρύσσονται 4.091 θέσεις νέων «ράμπο» της εφορίας

Πρόκειται για μια νέα μορφή «ράμπο» της εφορίας, τους Ελεγκτές Βεβαίωσης και Αναγκαστικής Είσπραξης των Εσόδων του Κράτους.

Το νεοσύστατο σώμα, θα το στελεχώσουν υπάλληλοι όλων των κλάδων του υπουργείου Οικονομικών. Στόχος όμως είναι ένα ποσοστό 65% επί των νέων θέσεων να καλυφτεί από υπαλλήλους με προηγούμενη εμπειρία στα ελεγκτικά καθήκοντα.

Η προκήρυξη των συγκεκριμένων θέσεων είναι στην πράξη, η απάντηση στην έκθεση – κόλαφο της τρόικας. Ενώ λοιπόν οι δανειστές της χώρας επέκριναν την Ελλάδα

επειδή δεν έχει βρει ούτε 2.000 φοροελεγκτές για να ρίξει στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής, όπως προέβλεπε το τρίτο Μνημόνιο, ξαφνικά το υπουργείο Οικονομικών προκηρύσσει σχεδόν τις διπλάσιες θέσεις από τις απαιτούμενες.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν υποχρεωτικά αίτηση υποψηφιότητας. Το 65% των θέσεων θα καλυφθεί από υπαλλήλους με εμπειρία σε ελεγκτικά καθήκοντα ή στο δικαστικό τμήμα, στη λήψη αναγκαστικών μέτρων είσπραξης.

Εάν οι αιτήσεις που υποβληθούν δεν καλύπτουν το παραπάνω ποσοστό, οι θέσεις που θα απομένουν θα συμπληρωθούν από υπαλλήλους χωρίς προηγούμενη τέτοια εμπειρία.

Όσοι επιλεγούν για να καλύψουν τις συγκεκριμένες θέσεις θα υπογράψουν συμβόλαιο αποδοτικότητας, σύμφωνα με το οποίο θα εξειδικεύονται οι στόχοι και τα ποσά που πρέπει να εκπληρωθούν. Δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο νέο αυτό Σώμα όσοι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών έχουν τιμωρηθεί, ή καταδικασθεί ή έχει ασκηθεί σε βάρος τους πειθαρχική δίωξη ή συμπληρώνουν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, έως το 2015 το αργότερο.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι υπάλληλοι όλων των κλάδων του υπουργείου Οικονομικών, κατηγορία Πανεπιστημιακής (ΠΕ), Τεχνολογικής (ΤΕ) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ). Ειδικά για τους ΔΕ, στην απόφαση ορίζεται ότι σε ένα ποσοστό 5% από τον συνολικό αριθμό των θέσεων που προκηρύχθηκαν, θα καλυφθεί από υπαλλήλους αυτής της κατηγορίας.

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, ανακαλούνται όλες οι προηγούμενες προκηρύξεις που μέχρι σήμερα δεν είχαν ολοκληρωθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα