Πουλούσαν ακίνητα νεκρών που άρπαζαν με πλαστές διαθήκες

Η αστυνομία συνέλαβε τρεις άνδρες και τρεις γυναίκες, ανάμεσα τους και ένας αστυνομικός, ενώ αναζητείται και ένας Βρετανός. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για απάτες, πλαστογραφίες και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες

Η σπείρα που δρούσε τουλάχιστον από το 2000, εκτιμάται ότι αποκόμισε περισσότερα από 1.000.000 ευρώ.

Τα μέλη της εντόπιζαν ακίνητα, μέσω των καταστάσεων που αναρτώνται στα ειρηνοδικεία της χώρας περί σφράγισης ακινήτων θανόντων ατόμων, λόγω απουσίας συγγενών.

Στη συνέχεια αφού τα ακίνητα είχαν σφραγιστεί από ειρηνοδίκη, εισέρχονταν παράνομα σ’

αυτά και συγκέντρωναν στοιχεία σχετικά με την κινητή και ακίνητη περιουσία των θανόντων (ιδιόχειρες σημειώσεις, βιβλιάρια καταθέσεων κ.α.).

Ύστερα από μερικά χρόνια κι αφού προηγουμένως διαπίστωναν ότι τα περιουσιακά στοιχεία του ατόμου που είχε αποβιώσει δεν κληροδοτούνταν σε νόμιμους κληρονόμους, συνέτασσαν πλαστές ιδιόχειρες διαθήκες, σύμφωνα με τις οποίες τα περιουσιακά στοιχεία του θανόντα κληροδοτούνταν σε κάποιο ή κάποια μέλη της οργάνωσης.

Κατόπιν έφτιαχναν τις πλαστές διαθήκες ενώπιον αρμοδίων Πρωτοδικείων της χώρας και σε συνδυασμό με άλλα ψευδή αποδεικτικά μέσα (ψευδομάρτυρες-μέλη της σπείρας), κατάφερναν την έκδοση ευνοϊκών δικαστικών αποφάσεων και αποκτούσαν κληρονομικό δικαίωμα.

Με τον τρόπο αυτόν συντάχθηκαν τουλάχιστον 19 πλαστές ιδιόχειρες διαθήκες για την περιουσία 16 ατόμων που έχουν αποβιώσει. Με τις πλαστές διαθήκες, τα μέλη της ομάδας κατάφεραν να αποκτήσουν παράνομα 21 ακίνητα, σε Αθήνα, Βύρωνα, Καισαριανή, Παγκράτι, Κηφισιά, Π. Φάληρο, Ιωάννινα και Καβάλα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση στον Ανακριτή για κύρια ανάκριση. Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Keywords
Τυχαία Θέματα