Πυρήνες της Χρυσής Αυγής στα σχολεία

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Το Έθνος», η Χρυσή Αυγή στοχεύει σε παιδιά χαμηλών οικονομικών και κοινωνικών στρωμάτων, τα οποία δείχνουν σημάδια επιθετικής συμπεριφοράς. Προσπαθούν έπειτα να τους εμφυσήσουν την ιδέα της εξουσίας, κάνοντάς τους «πλύση εγκεφάλου» ότι μπορούν να γίνουν οι κυρίαρχοι του σχολείου, δίνοντάς τους παραδείγματα προβεβλημένων μεγαλοστελεχών της Χρυσής Αυγής,

που πρωταγωνιστούν σε περιστατικά βίας. Το έργο τους γίνεται ακόμη πιο εύκολο, όταν η ανεργία έχει «χτυπήσει» το οικογενειακό περιβάλλον των παιδιών, με τους χρυσαυγίτες να κηρύττουν πως αυτό είναι ευθύνη των αλλοδαπών, οι οποίοι κλέβουν τις δουλειές των Ελλήνων.

Η στρατολόγηση γίνεται είτε μέσω φυλλαδίων που μοιράζονται ακριβώς έξω από τα σχολεία είτε μέσω των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook αλλά και σε χώρους που συχνάζουν έφηβοι, όπως τα γυμναστήρια. Μάλιστα έχουν καταγγελθεί περιστατικά ξυλοδαρμού μαθητών από χρυσαυγίτες, όταν οι πρώτοι διαφώνησαν με τις πρακτικές που υιοθετούν.

Η προσπάθεια αυτή της Χρυσής Αυγής φαίνεται πως αποδίδει καρπούς, αφού δυστυχώς έχουν πληθύνει το τελευταίο διάστημα πράξης βίας μαθητών έναντι αλλοδαπών. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ξυλοδαρμού ενός Ινδού μαθητή από 3 Έλληνες συμμαθητές του, οι οποίοι μάλιστα τον είχαν δέσει σε δέντρο, πριν τον ξυλοφορτώσουν! Αλλά και στο πολυκλαδικό λύκειο του Ρεθύμνου, μαθητές, που υποστηρίζουν την Χρυσή Αυγή, έδειραν συμμαθητή τους, επειδή την χθεσινή μέρα είχε λάβει μέρος σε αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο κέντρο της πόλης!

Όσον αφορά τον προσηλυτισμό καθηγητών, φαίνεται πως το ακροδεξιό μόρφωμα δεν έχει επιτύχει τον στόχο του, μιας και ελάχιστα είναι τα περιστατικά «χρυσαυγίτικης κατήχησης». Πάντως η εφημερίδα φιλοξενεί καταγγελία εκπαιδευτικών, σύμφωνα με την οποία βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια σχηματισμού πυρήνα της Χρυσής Αυγής, που στοχεύει σε εκπαιδευτικούς και κυρίως φιλολόγους με στόχο να τους πείσει να παραποιήσουν κομμάτια της Ιστορίας, όπως το ολοκαύτωμα και την άνοδο του ναζισμού, εξορίζοντας μαύρες σελίδες της ιστορίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα