Πώς να πληρώσετε τον φόρο με πιστωτική κάρτα

Έτσι πολλοί, για να μπορέσουν να «σπάσουν» την εξόφληση του φόρου σε κάποιες δόσεις, δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να πληρώσουν το φόρο τους μέσω πιστωτικής κάρτας.

Όλες οι μεγάλες τράπεζες προσφέρουν στους πολίτες τη δυνατότητα των φόρων εισοδήματος προς το δημόσιο από 6 μέχρι και 12 άτοκες δόσεις. Επιπλέον όλοι όσοι επιλέξουν την εξόφληση των φόρων τους μέσω πιστωτικών καρτών εξασφαλίζουν και την έκπτωση του 1,5% που προσφέρει το δημόσιο στην περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης της οφειλής.

Έτσι αν κάποιος πρέπει

να πληρώσει φόρο εισοδήματος 1.500 ευρώ μπορεί μέσω πιστωτικής κάρτας θα καταβάλει μέσω της τράπεζας 1.477,5 ευρώ (δηλαδή θα εποφεληθεί της έκπτωσης του 1,5% που προσφέρει το δημόσιο) και εν συνεχεία θα επιμερήσει το ποσό από 6 έως 12 άτοκες δόσεις. Έτσι η μηνιαία οφελεί θα είναι 246,25 ευρώ αν ο φορολογούμενος επιλέξει της 6 άτοκες δόσεις ή 123,13 ευρώ αν επιλέξει τις 12 άτοκες δόσεις.

Αντίστοιχα αν το ποσό που θα πρέπει να καταβάλει στο δημόσιο είναι 5.000 ευρώ τότε η έκπτωση που εξοικονομεί φτάνει τα 75 ευρώ ενώ η μηνιαία δόση διαμορφώνεται στα 820,83 ευρώ (6 άτοκες δόσεις) ή στα 410,42 ευρώ αν η εξόφλησει γίνει με 12 άτοκε δόσεις.

Σημειώνεται ότι μέσω πιστωτικής κάρτας μπορούν να αποπληρωθούν και άλλοι φόροι όπως ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας.

Στελέχη τραπεζών υπογραμμίζουν ότι όλοι όσοι θέλουν να αξιοποιήσουν την παραπάνω δυνατότητα και δεν έχουν πιστωτική κάρτα θα πρέπει το γρηγορότερο να απευθυνθούν σε κάποιο υποκατάστημα τράπεζας και να υποβάλλουν τη σχετική αίτηση καθώς απαιτούνται αρκετές ημέρες για την αξιολόγηση του αιτήματος. Αντίστοιχα στις περιπτώσεις όπου ο φόρος ξεπερνά το πιστωτικό όριο της κάρτας θα πρέπει επίσης να καταθέσεις αίτηση ζητώντας την αύξηση του ορίου και επαναξιολόγηση της πιστοληπτικής τους ικανότητας.

Η αποπληρωμή των φόρων μέσω του τραπεζικού συστήματος αποτελεί μια διέξοδο στη σημερινή δύσκολη συγκυρία ωστόσο εγκυμωνεί τον κίνδυνο της συσσώρευσης υποχρεώσεων και του υπερδανεισμού στην περίπτωση που δεν εξοφλούνται έγκαιρα οι σχετικές υποχρεώσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα