Νέα επίθεση του ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ

Στο ΠΑΣΟΚ άλλωστε, ξορκίζουν το όποιο ενδεχόμενο εκλογών, που ζητά επίμονα ο ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμώντας ότι κάτι τέτοιο θα προκαλούσε αποσταθεροποίηση στην χώρα, λίγο πριν από την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος. Παράλληλα, κάτι τέτοιο θα μπορούσε να αποδειχθεί καταστροφικό για την Χαριλάου Τρικούπη καθώς θα οδηγούσε σε ένα οξυμένο κλίμα πόλωσης μεταξύ ΝΔ

και ΣΥΡΙΖΑ, ικανό να συνθλίψει ίσως τις ενδιάμεσες στον πολιτικό χάρτη δυνάμεις, στον βαθμό που δεν θα έχον προλάβει να ανασυγκροτηθούν, συναποτελώντας την μεγάλη δημοκρατική παράταξη που διακαώς επιθυμεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Επαναλαμβάνοντας χθες ότι «σχέδιο Β ούτε υπήρξε ποτέ, ούτε υπάρχει», ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε έκπληκτος από το γεγονός ότι την στιγμή που οι θεσμοί λειτουργούν όσον αφορά στο θέμα της Χρυσής Αυγής, «κάποιοι είναι αμήχανοι, σχεδόν δυσαρεστημένοι κάτι το μόνο που τους απασχολεί είναι να αναδείξουν το αντιμνημονιακό μέτωπο ή να θέσουν ζήτημα εκλογών». Υποστήριξε άλλωστε, πως στον βαθμό που δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε στην προστασία της Δημοκρατίας και τον καθαρό αγώνα κατά του ναζισμού και της βίας, «είμαστε κατώτεροι των περιστάσεων», αποδίδοντας εμμέσως στον ΣΥΡΙΖΑ μικροκομματική και αμήχανη αντίληψη των καταστάσεων, ακριβώς τη στιγμή που εκτιμά ότι εκπροσωπεί το νέο στην πολιτική ζωή του τόπου.

Ο κ.Βενιζέλος αναφέρθηκε σε ένα ενιαίο «αντιμνημονιακό μέτωπο», το οποίο χαρακτήρισε ετερόκλητο και αντιφατικό, που έχει λειτουργήσει εδώ και καιρό, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου, ότι δεν μπορεί αυτό να γίνει και επικίνδυνο. «Είναι άλλο να έχεις μία πολιτική διαφωνία και άλλο να κρύβεσαι πίσω από την Χρυσή Αυγή», είπε, καλώντας όλους να ξανασκεφτούν τις προτεραιότητες της χώρας και να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, κάτι που εκτίμησε πως κάνει ήδη η εκλογική βάση του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης, πλην Χρυσής Αυγής, και καλώντας εκ νέου σε ένα ενιαίο συνταγματικό τόξο κατά του νεοναζισμού, αλλά και στην ομόφωνη (πλην Χρυσής Αυγής) στήριξη των νομοθετικών εκείνων παρεμβάσεων που θα θωρακίσουν ακόμα περισσότερο τη Δημοκρατία από όποιον θελήσει να ευτελίσει το κοινοβούλιο. Αν χρειαστεί ωστόσο, είπε, «μπορούμε και μόνοι μας».

Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο κ.Βενιζέλος εμφανίστηκε κατά της θεωρίας των δύο άκρων, σημειώνοντας ότι «η βία δεν είναι δύο άκρα, είναι ένα άκρο»…

Keywords
Τυχαία Θέματα