«Πονοκέφαλος» στην ΓΓΠΣ από 27 υπαλλήλους

08:02 3/7/2014 - Πηγή: Matrix24

Το Μονομελές Πρωτοδικείου Αθηνών δικαίωσε 27 συμβασιούχους της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων οι οποίοι απασχολούνταν με σύμβαση έργου στη καταχώρηση στοιχείων (data entry) φορολογικών δηλώσεων. Το δικαστήριο έκρινε πως καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Το Νοέμβριο του 2010 το υπουργείο Οικονομικών δεν ανανέωσε τη σύμβαση 170 εργαζομένων που απασχολούνταν στην εισαγωγή δεδομένων με αποτέλεσμα 27 εξ αυτών να

προσφύγουν στη Δικαιοσύνη το Φεβρουάριο του 2011 ζητώντας να ανανεωθούν οι συμβάσεις τους.

Προ εβδομάδων εξεδόθη απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών με την οποία οι πρώην συμβασιούχοι της ΓΓΠΣ δικαιώθηκαν, καθώς το δικαστήριο έκρινε πως εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Η ίδια απόφαση μάλιστα υποχρεώνει τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων να ανανεώσει τις συμβάσεις των πρώην απασχολουμένων στο (data entry) μέχρι να εκδοθεί η απόφαση του Εφετείου παρά ότι σήμερα δεν υφίσταται πλέον καμία τέτοια ανάγκη.

Παράγοντες του υπουργείου Oικονομικών διέρρεαν ότι η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα εφεσιβάλει την απόφαση, και έλεγαν πως οι ετήσιες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος υποβάλλονται υποχρεωτικά, με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου.

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής λόγω αποδεδειγμένης τεχνικής αδυναμίας που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ή εφόσον κρίνεται από τον αρμόδιο προϊστάμενο ΔΟΥ σε εξαιρετικές περιπτώσεις ότι συντρέχει αντικειμενική και πραγματική αδυναμία υποβολής της δήλωσης με ηλεκτρονικό τρόπο, επιτρέπεται να υποβληθεί αυτή σε έντυπη μορφή.

Keywords
Τυχαία Θέματα