Πέφτει η αυλαία για τη Χρυσή Αυγή

07:42 3/7/2014 - Πηγή: Matrix24

Εννέα μήνες μετά τον πρώτο κύκλο των συλλήψεων ο ήδη κατηγορούμενος βουλευτής και εκπρόσωπος του κόμματος Ηλίας Κασιδιάρης αναμένεται να βρεθεί σήμερα τετ-α-τετ με τις εφέτες- ειδικές Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου , οι οποίες τον έχουν καλέσει να δώσει εξηγήσεις για τη συμπληρωματική κατηγορία της διακεκριμένης οπλοκατοχής με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης. Για το ίδιο αδίκημα καλείται σε απολογία - σήμερα και αυτός- ο έτερος βουλευτής του κόμματος Νίκος Μίχος . Και οι δύο θεωρείται πιθανό

πως θα ζητήσουν προθεσμία για να προετοιμάσουν την υπεράσπισή τους, καθώς η ποινική τους μεταχείριση εξαρτάται από το αποτέλεσμα των απολογιών τους.

Αντίθετα, οι τρεις προφυλακισμένοι βουλευτές του κόμματος - ανάμεσά τους και ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής - θα μεταχθούν αύριο το πρωί από τις φυλακές του Κορυδαλλού προκειμένου και αυτοί με τη σειρά τους να απολογηθούν συμπληρωματικά. Οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Γιάννης Λαγός και Χρήστος Παππάς, οι οποίοι κρατούνται από τον περασμένο Οκτώβριο ,όπως λέγεται, δεν προτίθενται να κάνουν χρήση του δικαιώματος που τους παρέχει ο νόμος και να ζητήσουν προθεσμία, αλλά προσανατολίζονται να απολογηθούν αυθημερόν στις δικαστικές λειτουργούς.

Με τις αυριανές απολογίες των βουλευτών , εκτός άλλου δικονομικού απροόπτου, πέφτει η αυλαία της κύριας ανάκρισης . Αυτό πρακτικά σημαίνει πως σε σύντομο χρονικό διάστημα οι δικηγόροι των κατηγορουμένων θα κληθούν να υπογράψουν το πέρας της διαδικασίας και οι εντολείς τους θα αρχίσουν να μετρούν αντίστροφα τον χρόνο για την έκδοση του βουλεύματος με βάση του οποίο οι δικαστές θα αποφαίνονται πόσοι και ποιοι από αυτούς θα καθίσουν στο εδώλιο στην επόμενη δικαστική φάση.

Keywords
Τυχαία Θέματα