Πολατιάν: Δεν υπάρχει πλέον παράγκα

Υψηλό θεωρεί το επίπεδο διαιτησίας στην Ελλάδα ο νέος σύμβουλος του Άρη και πρώην διεθνής διαιτητής, Λάζαρος Πολατιάν, ο οποίος δήλωσε ότι πλέον δεν υπάρχει «παράγκα» στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Οι δηλώσεις Πολατιάν στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθλητικό Metropolis»:

- Για το αν έχει προσαρμοστεί στον Άρη: «Δε χρειαζόταν πολύς χρόνος για να προσαρμοστώ. Οι άνθρωποι είναι πολύ ζεστοί στον Άρη. Είχα φίλους εδώ και αυτό ήταν σοβαρή προϋπόθεση για να σταματήσω τη διαιτησία και να ασχοληθώ με

τα του Άρη».

Για το ότι ασχολήθηκε με τα κοινά του Άρη: «Κάποια στιγμή σκεφτόμουν να σταματήσω να ασχολούμαι με τη διαιτησία. Θα γινόταν σε βάθος χρόνου. Σε κάποιες συζητήσεις που είχα με τους παράγοντες του Άρη μου ζητήθηκε να βοηθήσω σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση που περνάει ο Άρης. Μου αρέσουν τα δύσκολα και δέχτηκα. Ήθελα να συνεχίσω να ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο».

Για το τι ακριβώς θα κάνει στον Άρη: «Είμαι σύμβουλος αγωνιστικού. Είμαι στο αγωνιστικό κομμάτι της ομάδας. Έχουμε μια πολύ καλή ‘οικογένεια’ με τον Σούλη Παπαδόπουλο, τον Τάσο Θέο και τον Γιώργο Κολτσίδα και προσπαθούμε ο καθένας να μεταφέρει τις εμπειρίες του στους παίκτες ώστε να είναι πιο έτοιμοι για τη συνέχεια του πρωταθλήματος».

Για τη διαιτησία: «Ο κόσμος μπορεί να θεωρεί πως ένας πρώην διαιτητής μπορεί να επηρεάσει τους διαιτητές. Οι διαιτητές στην Ελλάδα είναι σε καλό επίπεδο και δε μπορεί να τους επηρεάσει κανείς. Έχετε δει τα λάθη που γίνονται στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα; Σε πολλούς ευρωπαϊκούς συλλόγους είναι σύνηθες ένας πρώην διαιτητής να ασχολείται με διοικητικά ομάδας. Πλέον δεν υπάρχει παράγκα. Η διαιτησία μας έχει κάνει βήματα μπροστά. Στην Ελλάδα βλέπουμε μόνο τα λάθη των διαιτητών. Δεν λογαριάζουμε τις σωστές αποφάσεις. Αν ένας διαιτητής κάνει 10 σωστές αποφάσεις και μία λάθος, θα πέσουμε να τον φάμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα