Σχόλια του τουρκικού Τύπου για την κρίση στην Κύπρο

18:17 26/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ποικίλα είναι τα σχόλια στον τουρκικό Τύπο για την οικονομική κρίση στην Κύπρο.

Η “Μιλιέτ” αναφέρεται στην οικονομική κρίση στην Κύπρο στην πρώτη της σελίδα με τον τίτλο « Για μια χούφτα ευρώ» και γράφει ότι οι Ε/κ αποδέχθηκαν το πακέτο διάσωσης της ΕΕ έστω και με απειλές και δεν χάλασε η αλυσίδα του ευρώ.

Ομως, σημειώνει, μετά την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ελλάδα

το τιμολόγιο στην Κύπρο θα το πληρώσει πάλι ο λαός.

Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι στο πλαίσιο μέτρων λιτότητας θα αυξηθούν οι φόροι , θα ξεκινήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις και ότι όλα αυτά θα οδηγήσουν στην περαιτέρω πτώχευση του λαού και θα έχει επιπτώσεις στην κοινωνική ζωή.

Η “Χουριέτ” στις εσωτερικές σελίδες αναφέρεται στην οικονομική κρίση στην Κύπρο τονίζοντας ότι επιβάλλεται φόρος 30% στους λογαριασμούς άνω των 100.000 ευρώ στον «ε/κ τομέα» και τονίζει ότι οι Ε/κ πληρώνουν πολύ ακριβά το τιμολόγιο του τραπεζικού τομέα που βούλιαξε κατά την κρίση στην Ελλάδα. Ακόμα γράφει ότι οι Υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ έβγαλαν πολύ βαρύ τιμολόγιο για τους Ε/κ για την πίστωση διάσωσης των 10 δις ευρώ.

Η “Βατάν” στην πρώτη σελίδα με τον τίτλο «Κάηκαν τα λεφτά» αναφέρεται στην οικονομική κρίση στην Κύπρο και τονίζει ότι η ΕΕ «έβαλε χέρι» στο 1/3 των χρημάτων των Ε/κ που βρίσκονται στις τράπεζες έναντι της οικονομικής βοήθειας. Στο μεταξύ, σημειώνει, η Ισπανία και η Ιταλία άρχισαν να φοβούνται μήπως φτάσει η σειρά τους.

H “Ακσάμ” γράφει για το θέμα στις εσωτερικές σελίδες με τον τίτλο «Η ΕΕ μετά από μια σύσκεψη 10 ωρών δεν άφησε την νότια Κύπρο στους Ρώσους». Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι ο κ. Αναστασιάδης απείλησε ότι θα παραιτηθεί αλλά μετά έκανε πίσω. Ακόμα γράφει πως ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος θα καλέσει τους Ρώσους επιχειρηματίες σε γεύμα εργασίας και ότι είπε πως «Θα χάσουν ένα μέρος των χρημάτων τους αλλά θα το ξανακερδίσουν με τους τόκους».

Η “Σαμπάχ” φέρει τον τίτλο «Χαρμόσυνη είδηση για τους Ε/κ, κτύπημα στους Ρώσους» και γράφει ότι η ‘νότια Κύπρος¨ συμφώνησε με τον ΔΝΤ και την ΕΕ αλλά το τιμολόγιο βγήκε για τους Ρώσους που έχουν εκατομμύρια στις Τράπεζες. Αναφέρει επίσης ότι ο Ρώσος Πρωθυπουργός Ντιμίτρ Μεντβέντεφ αντέδρασε λέγοντας «κλέβουν τα χρήματά μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα