Ποιος είναι ο επικεφαλής δημοσιογράφος της αμαρτωλής ΜΚΟ

«Αν βρείτε τα λεφτά, γράψτε μου» είπε η σύζυγος του προφυλακισμένου δημοσιογράφου και προέδρου της ΜΚΟ, Κώστα Τζεβελέκου, ο οποίος κατάφερε, λόγω υψηλών διασυνδέσεων, να αποσπάσει τεράστια ποσά από το ελληνικό κράτος.

Σύμφωνα με πληροφορίες η σύζυγός του υπηρέτησε στο υπουργείο Τουρισμού, αποσπάστηκε στο υπουργείο Ανάπτυξης και από εκεί πήρε την σύνταξή της.

Το κόλπο ήταν απλό: η ΜΚΟ αναλάμβανε να καθαρίσει από νάρκες περιοχές σε χώρες

όπου υπήρχαν εμπόλεμες ζώνες. Με έγγραφα που ούτε καν μεταφράζονταν, αλλά κατά έναν περίεργο τρόπο γίνονταν αποδεκτά, οι υπηρεσίες του Ελληνικού Κράτους έδιναν χρήματα στη ΜΚΟ.

Κανείς δεν γνωρίζει με βεβαιότητα πού πήγαν τα χρήματα, όμως, τα στοιχεία δείχνουν ότι πήγαν κατά κύριο λόγο στην πολυτελή ζωή του ζεύγους Τζεβελέκου.

Ο δημοσιογράφος και η σύζυγός του, πρώην υπάλληλος στα υπουργεία Τουρισμού και Ανάπτυξης, ζούσαν σε μια πολυτελή μεζονέτα στα Βριλήσσια για την οποία έδιναν 5.000 ευρώ το μήνα σε ενοίκιο. Έχουν στην κατοχή τους, παράλληλα, μια επταώροφη πολυκατοικία, αλλά και ένα εξοχικό στη Ρόδο αξίας τουλάχιστον 800.000 ευρώ. Όλα αυτά, βέβαια, δεν δικαιολογούνται από τα έσοδα του ζεύγους και έτσι φαίνεται ότι τα χρήματα του κράτους έγιναν προσωπική περιουσία.

Στη φωτογραφία διακρίνεται ο κ. Τζεβελέκος στη Βηρυτό το 2002 μαζί με τον τότε υφυπουργό Εξωτερικών Ανδρέα Λοβέρδο. (Φωτογραφία από το Κουτί της Πανδώρας).

Keywords
Τυχαία Θέματα