Χατζηδάκης: Νόμος – ομπρέλα για την προστασία της επιχειρηματικότητας

Μέτρα στήριξης για την ελληνική βιομηχανία πρόκειται να ανακοινώσει την προσεχή εβδομάδα το υπουργείο Ανάπτυξης όπως επισήμανε ο Κωστής Χατζηδάκης, με αφορμή και το «λουκέτο» στη μονάδα της Χαλυβουργικής.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ για το κλείσιμο της Χαλυβουργικής ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «κάποιοι τα βρίσκουν όλα εύκολα, με το πάτημα ενός κουμπιού, εμείς δεν έχουμε μαγικό ραβδί».

Όσον αφορά το κόστος του φυσικού αερίου δήλωσε ότι «πάμε προς τη μείωση του κόστους νομίζω,

θα πρέπει να πάμε», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν είναι αρμοδιότητα του ΥΠΑΝ το συγκεκριμένο θέμα.

Ως προς τις χθεσινές ανακοινώσεις για τη γρήγορη αδειοδότηση των επιχειρήσεων, ο κ. Χατζηδάκης έκανε λόγο για «νόμο ομπρέλα» για την προστασία της επιχειρηματικότητας.

«Περνά ένας νόμος – πλαίσιο, νόμος ομπρέλα δεν αφήνει τίποτε ακάλυπτο είναι για όλους τους τύπους επιχειρηματικότητας, έχουμε συμφωνήσει να προχωρήσουν οι ΚΥΑ, οι νόμοι, για να στείλουμε το μήνυμα ότι κάτι αλλάζει» σχολίασε.

Ο Κωστής Χατζηδάκης διευκρίνισε ότι η βελτίωση της επιχειρηματικότητας δεν είναι υποχρέωση προς την τρόικα, αλλά προς τα νέα παιδιά, καθώς με τις επιχειρήσεις δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας.

Υπογράμμισε ότι στόχος είναι να μειωθούν τα βήματα που χρειάζονται για μια βιομηχανική δραστηριότητα κατά 60%. «Σήμερα χρειάζονται 21 βήματα, καταργούμε τα 14 και κρατάμε μόνο τα επτά. Ακολουθούμε τις καλύτερες διεθνείς πρακτικές σε συνεργασία με την Παγκόσμια Τράπεζα» τόνισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα