Ποιοι αναζητούνται για τη δολοφονία Φύσσα

Πριν ακόμα η Δικαιοσύνη ανοίξει το φάκελο της «Χρυσής Αυγής», σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», είχε αρχίσει να σπάει η ομερτά και να φτάνουν στις αρχές οι πρώτες πληροφορίες από ανώνυμη όμως πηγή, που στη συνέχεια διασταυρώθηκαν μέσα από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του φυσικού αυτουργού της δολοφονίας.

Λίγες ώρες μετά τη δολοφονία του 34χρονου μουσικού στο Κερατσίνι ένα πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής έδωσε συγκεκριμένα ονόματα προσώπων που βρίσκονταν στον τόπο του εγκλήματος, μαζί

με τον Γιώργο Ρουπακιά, καθώς και άλλων που έκαναν κουμάντο στην τοπική οργάνωση της Νίκαιας.

Η 6η τακτική ανακρίτρια του Πειραιά, η οποία χειρίζεται την υπόθεση της «δολοφονίας Φύσσα» παρέλαβε από την Ελληνική Αστυνομία έγγραφο με την ένδειξη «επείγον».

Σύμφωνα με αυτό στις 3.15 το μεσημέρι τη 19ης Σεπτεμβρίου 2013 «τηλεφώνησε στο Υπασπιστήριο της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής από τηλέφωνο με απόκρυψη αριθμού, άγνωστος άνδρας, ο οποίος δήλωσε ότι είναι παλιός Χρυσαυγίτης και ανέφερε ότι «στο περιστατικό του Κερατσινίου, μαζί με τον Ρουπακιά ήταν και ο Α. Τσ, ο Θ. Κ. και ο Φ. Σβ. Κουμάντο έκαναν ο Γ. Δ. και ο πρόεδρος Γ.Π».

Μία μέρα μετά από την αποστολή του κρίσιμου αυτού εγγράφου η ανακρίτρια προχώρησε στην άρση τηλεφωνικού απορρήτου των συγκεκριμένων προσώπων, ώστε να διαπιστώσει αν και πότε συνομίλησαν ή αντάλλαξαν γραπτά μηνύματα με τον δράστη της ανθρωποκτονίας που ερευνά.

«Από το σύνολο της δικογραφίας προέκυψαν ενδείξεις ενοχής του ανωτέρω κατηγορουμένου (σ.σ. αναφέρεται στον ήδη προφυλακισμένο Γιώργο Ρουπακιά ) για την αποδιδόμενη σε αυτόν πράξη, αλλά και ενδείξεις συμμετοχής (ηθικοί αυτουργοί, άμεσοι συνεργοί) και άλλων προσώπων», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακριτική διάταξη για την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των πέντε προσώπων, που βρίσκονται ήδη στο στόχαστρο της δικαιοσύνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα