Πιθανά τα «αιώνια» ντέρμπι στο Τop16 της Ευρωλίγκας

Μετά τις πρώτες 8 αγωνιστικές της πρώτης φάσης της διοργάνωσης οι πρωταθλητές Ευρώπης εξασφάλισαν και μαθηματική την πρώτη θέση του τρίτου ομίλου κάτι που σημαίνει ότι στο top-16 θα βρεθούν στο group E.

Στον εν λόγω όμιλο θα συμμετάσχει, σύμφωνα με το format της Ευρωλίγκα, και η τέταρτη ομάδα του τετάρτου ομίλου που αυτή τη

στιγμή είναι ο Παναθηναϊκός. Φυσικά το γκρουπ των πράσινων είναι ακόμη ανοιχτό σε ό,τι αφορά την τελική κατάταξη και δεν αποκλείεται η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη να τερματίσει τρίτη. Σε αυτή την περίπτωση, ο Παναθηναϊκός θα καταλήξει στο group F στο οποίο έχει ήδη τοποθετηθεί η Ρεάλ Μαδρίτης που διατηρεί μέχρι στιγμής το αήττητό της.

Ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο τέλος έχει να κάνει με τον όμιλο που θα αγωνιστεί η Φενέρμπαχτσε του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Η τουρκική ομάδα φιγουράρει μέχρι στιγμής πρώτη στον πρώτο όμιλο και αν τερματίσει εκεί θα τοποθετηθεί αυτομάτως στο group E στο οποίο υπάρχει ήδη ο Ολυμπιακός και πιθανότατα θα παίξει και ο Παναθηναϊκός. Είναι άρα πολύ πιθανή η συνύπαρξη και των τριών ομάδων.

Yπενυθυμίζουμε ότι το top 16 της Ευρωλίγκα αρχίζει στις 2 Ιανουαρίου και ολοκληρώνεται στις 11 Απριλίου. Στα πλέι οφ προκρίνονται οι τέσσερις πρώτες του κάθε ομίλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα