Επιστροφή μισθών ζητούν από το Δημόσιο

Το μέτρο αυτό ανακοίνωσε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη Βουλή για την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου, την οποία είχε καταθέσει ο βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Ψυχάρης.

Ήδη, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, έχουν ολοκληρωθεί

22 έλεγχοι και ακολουθούν άλλοι 94 φορείς, οι οποίοι θα βρεθούν στο μικροσκόπιο ως προς την υλοποίηση του ενιαίου μισθολογίου.

Αυτό που προκύπτει είναι ότι το ενιαίο μισθολόγιο δεν έχει εφαρμοστεί ακόμη στο 35% των υπηρεσιών.

Ως αποτέλεσμα, όπως αναφέρουν τα Νέα, ένας διευθυντής στο ΕΣΥ έχει βασικό μισθό 1.580 ευρώ και μαζί με τα οριζόμενα βάσει νόμου επιδόματα φτάνει τα 2.043 ευρώ. Ο μισθός του εξακολουθεί, όμως, να υπολείπεται κατά 65 ευρώ από τον μέσο μισθολογικό όρο για υπαλλήλους υποχρεωτικής εκπαίδευσης σε υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών.

Διαφοροποιήσεις εντοπίζονται ακόμη και μεταξύ υπαλλήλων στον ίδιο φορέα. Από τα 1.080 ευρώ βασικό έως τα 1.300 ευρώ μαζί με τις προσαυξήσεις λόγω νυχτερινής βάρδιας κυμαίνεται ο μισθός σταθμάρχη στο μετρό με πτυχίο ΑΕΙ. Οι αποδοχές ενός εκδότη εισιτηρίων αντίστοιχων προσόντων στο λειτουργικό τμήμα του μετρό φτάνουν έως τα 980 ευρώ, ενώ οι αμοιβές των οδηγών διαμορφώνονται στα 1.500 ευρώ.

Ωστόσο, ο μέσος όρος μισθών στη ΣΤΑΣΥ ΑΕ - εταιρεία στην οποία υπάγονται πλέον εκτός από τους απασχολούμενους στο μετρό και εκείνοι των ΗΣΑΠ και του τραμ – για εργαζόμενους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης εκτινάσσεται, σύμφωνα με τα στοιχεία που διαβίβασε στη Βουλή το υπουργείο Υποδομών, στα 2.639,18 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα