Πήραν τρομοκράτες το αγνοούμενο Boeing;

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αμερικανικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο το αεροσκάφος να έπεσε στα χέρια τρομοκρατών, την ώρα που οι μαλαισιανές αρχές κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους, έπειτα από το φιάσκο των αλλεπάλληλων διαψεύσεων που παρακολουθούσαμε καθημερινά στις συνεντεύξεις Τύπου που έδιναν.

Όπως αναφέρεται σε διεθνή μέσα ενημέρωσης οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, CIA και FBI, συνεργάζονται και ψάχνουν για στοιχεία, ερευνώντας το

προφίλ και την προσωπική ζωή όλων των επιβατών και των πιλότων, ελπίζοντας να οδηγηθούν στη λύση του μυστηρίου του χαμένου αεροσκάφους.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Associated Press, εκφράζονται φόβοι πως το αεροσκάφος των μαλαισιανών αερογραμμών βρίσκεται στην κατοχή τρομοκρατών. Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, μάλιστα, οι τρομοκράτες έχουν κρυφτεί και αναμένεται σε λίγο καιρό να δημοσιοποιήσουν τα αιτήματά τους.

Στο μεταξύ, εμπειρογνώμονας της πολιτικής αεροπορίας, μιλώντας στο ABC έδωσε μία ακόμη πιθανή εξήγηση για την στροφή που φέρεται να έκανε το αεροσκάφος, αλλά και για το γεγονός ότι ανέβηκε μέχρι τα 45.000 πόδια.

Νέα τροπή στις έρευνες για τον εντοπισμό του μοιραίου αεροσκάφους έδωσε μετά και από τα όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας το πρωί του Σαββάτου. Ο Νατζίμπ Ραζάκ ανέφερε ότι το αεροσκάφος πιθανότατα να πετούσε έως και επτά ώρες μετά την τελευταία καταγραφή του στίγματος από το ραντάρ. «Οι υπηρεσίες πολιτικής αεροπορίας και οι διεθνείς εταίροι τους διαπίστωσαν πως η τελευταία επικοινωνία με δορυφόρο ήταν από έναν ή δύο αεροδιαδρόμους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Keywords
Τυχαία Θέματα