Το συγκινητικό αντίο του μεγάλου Ριβάλντο

Ολη η συγκινητική δήλωσή του που ανέβηκε στο instagram: Με δάκρυα στα μάτια, σήμερα θα ήθελα να ευχαριστήσω πρώτα τον Θεό, την οικογένειά μου για όλη την υποστήριξη και αφοσίωση που έλαβα σε αυτά τα 24 χρόνια ως παίκτης. Σήμερα ενημερώνω όλους τους φιλάθλους μου στον κόσμο, η ιστορία μου ως παίκτης έφτασε στο τέλος της», έγραψε αρχικά στον λογαριασμό του στο Instagram, τόσο στα βραζιλιάνικα,

όσο και στα πορτογαλικά.

«Είμαι ευγνώμων για την μεγάλη καριέρα που έχτισα όλα αυτά τα χρόνια. Υπήρχαν πολλά εμπόδια, προκλήσεις, παραιτήσεις, επιθυμίες, απογοητεύσεις, αλλά πολύ περισσότερες χαρές, επιτεύγματα, βελτίωση, αλλαγή. Μερικές φορές διδασκαλία, άλλες φορές εκμάθηση, αλλά ποτέ δεν έχασα τον στόχο μου. Πάντα με αφοσίωση, αποφασιστικότητα και στον δρόμο του Θεού. Σε αυτό το μακρύ ταξίδι, πολλοί άνθρωποι πέρασαν από τη ζωή μου μερικοί για μία περίοδο, άλλοι παρέμειναν φίλοι μέχρι και σήμερα».

«Έχτισα μία καριέρα πάνω σε ένα θαύμα, ζώντας στην Παουλίστα, χωρίς οικονομικούς πόρους, χωρίς δουλειά, κίνητρα μόνο από την οικογένεια, με αρνητικές γνώμες από γιατρούς και προπονητές. Είδα ένα μακρινό όνειρο να γίνεται πραγματικότητα. Με επιμονή, αφοσίωση και ειδικά το χέρι του Θεού, έφτασα να αναγνωρίζομαι ως ο καλύτερος παίκτης του κόσμου, να γίνω παγκόσμιος πρωταθλητής, μεταξύ άλλων σημαντικών τίτλων στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Μεταξύ τροπαίων, μεταλλίων, βραβείων και τίτλων σε μία γη που όλα αναλώνονται, άφησα ιστορία, ίσως κι ένα παράδειγμα, αλλά σίγουρα μία κατάθεση ότι αξίζει να πιστεύεις και να παλεύεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα