ΠΗΓΑΝ ΓΙΑ ΛΗΣΤΕΣ ΚΑΙ ΒΡΗΚΑΝ ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΟΥΣ

Η αστυνομία πήγε στο σπίτι τους να εξιχνιάσει ένοπλη ληστεία σε βάρος τους και βρήκε όπλα, εκρηκτικά και αρχαία αντικείμενα μεγάλης αξίας. Τώρα βρίσκονται στη φυλακή και κατηγορούνται μεταξύ άλλων για αρχαιοκαπηλία.

Τα δύο αδέλφια 58 και 67 ετών συνελήφθησαν από την Αστυνομία στη Σκουτεσιάδα Αγρινίου. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο έρευνας για την εξιχνίαση ένοπλης ληστείας σε βάρος των δύο αδερφών, έγινε αυτοψία στην οικία του 58χρονου, όπου οι αστυνομικοί βρήκαν τα όπλα, τα εκρηκτικά και τα αρχαία αντικείμενα.

Βρέθηκαν πέντε πιστόλια, τρία περίστροφα, τέσσερις γεμιστήρες πιστολιού,

περισσότερα από 2.150 φυσίγγια πιστολιού και περιστρόφου, 61 φυσίγγια πολεμικού πυροβόλου όπλου, είκοσι μασούρια ζελατοδυναμίτιδας συνολικού βάρους 6.700 γραμμαρίων, 910 γραμμάρια μόλυβδου, 45 κουτιά μελανής πυρίτιδας βάρους περίπου εννέα κιλών, 38 μέτρα ακαριαίου φιτιλιού, 45 μέτρα φιτιλιού, 900 καψύλλια, ένας πυροκροτητής, αλλά και ένα πήλινο λυχνάρι, ένα πήλινο μυροδοχείο και μια πήλινη οπή.

Στη συνέχεια, σε έρευνα που ακολούθησε και στο σπίτι του 67χρονου, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν ακόμα ένα πιστόλι, καθώς και 96 φυσίγγια.

Keywords
Τυχαία Θέματα