ΝΔ: Αποχώρησε από την πολιτική ο Γιώργος Σούρλας

Ο πρώην βουλευτής της ΝΔ στο νομό Μαγνησίας και επί σειρά ετών αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Σούρλας ανακοίνωσε χθες την αποχώρησή του από τη Βουλή, κάτι που αυτομάτως σημαίνει πως δε θα είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Σε

συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο 9 φορές εκλεγμένος Βουλευτής Μαγνησίας, τις περισσότερες από κάθε άλλο βουλευτή της Μαγνησίας και μοναδικός υπουργός της Μαγνησίας σε μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις, επισήμανε πως αποχωρεί από την πολιτική «με καθαρά χέρια και μέτωπο».

Όπως δήλωσε ο κ. Σούρλας: «Μπορώ να κοιτάζω τον κάθε Μαγνησιώτη και Έλληνα, με υπερηφάνεια, με καθαρό βλέμμα και καθαρή την συνείδηση και όταν τον χαιρετάω να ξέρει ότι αυτά τα χέρια, τα δικά μου, δεν ακούμπησαν καμία δραχμή ξένη, κανένα ευρώ». Παράλληλα, ανέφερε πως «θέλω να ολοκληρώσω αυτή την πορεία, υπηρετώντας με αίσθημα ευθύνης αυτό που λέγεται συνέπεια, η οποία δυστυχώς λείπει από τον πολιτική. Για εμένα αυτές είναι αξίες σοβαρές και σπουδαίες. Δεν μπορεί άλλα να λέμε και άλλα να κάνουμε. Δεν μπορώ να παρακολουθήσω αυτή την πολιτική φαυλότητα των κατηγοριών, των καταγγελιών και στη συνέχεια ο ένας να εξυμνεί τον άλλον που εξύβρισε προηγουμένως και αφού δεν χειροδίκησε, γιατί δεν μπορούσε, τελικά να τον αγκαλιάζει και ασπάζεται».

Και στη συνέχεια προσθέτει: «Διότι οι πολιτικοί δεν είναι απλά εκπρόσωποι του Έθνους για μία μονομερή αποστολή, είναι και παιδαγωγοί. Από τους πολιτικούς διδάσκονται οι νέοι. Και τί έχουμε να διδάξουμε στους νέους όταν άλλα λέμε, άλλα κάνουμε, άλλα πιστεύουμε, άλλα υποστηρίζουμε και συνεχίζεται αυτός ο κύκλος ο άθλιος».

Ο κ. Σούρλας, κατέληξε λέγοντας ότι «μπορεί να αποχωρώ από την κεντρική πολιτική σκηνή, ωστόσο παραμένω μαχητής, δίπλα στην παράταξη της ΝΔ, δίνοντας τον αγώνα για την νίκη του κόμματος στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, μέσα από την Κεντρική Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα του κόμματος».

Keywords
Αναζητήσεις
σουρλας γεωργιος βιογραφικο, γιωργος βλαβιανος βιογραφικο
Τυχαία Θέματα