ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΥΠΕΡ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ Ο ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

Για μία «επιλεκτική» και άρα «άρρωστη» δημοκρατία κάνει λόγο ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, με αφορμή τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η είσοδος της Χρυσής Αυγής στη Βουλή! Υπερασπιζόμενος το δικαίωμα της Χρυσής Αυγής να μετέχει στην κεντρική πολιτική σκηνή δεν διστάζει να επιτεθεί ακόμη και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Με ανάρτηση στο προσωπικό του ιστολόγιο, ισχυρίζεται

ότι δεν ασπάζεται -αν και σέβεται- τις απόψεις της Χρυσής Αυγής και εκφράζει «οργή» για την απόφαση του Μίμη Ανδρουλάκη να μην παραστεί στην ορκωμοσία της Βουλής, επειδή στην Αίθουσα του Κοινοβουλίου παρίσταντο οι Βουλευτές της Χρυσής Αυγής, αλλά και «θλίψη» για την «παράλειψη» του Προέδρου της Δημοκρατίας νά συμπεριλάβει στη Σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών τον εκπρόσωπό της Χρυσής Αυγής. Τέλος, εκφράζει και «πολλή αγανάκτηση» επειδή τα ΜΜΕ αγνόησαν προεκλογικά τη Χρυσή Αυγή και «παραδόξως, μετά τίς εκλογές δεν έπαυσαν να προβάλλουν πάλιν καί πολλάκις στη διάρκεια της ημέρας και με υπερβάλλοντα ζήλο, το ατυχές εκείνο περιστατικό του ‘εγέρθητι’, ασφαλώς για να τους εκθέσουν».

Ο Αμβρόσιος επιχειρεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από το «εγέρθητι». Σημειώνει ότι η πράξη του στελέχους της Χρυσής Αυγής «υπήρξεν όχι απλώς ακατανόητη, αλλά και απαράδεκτη», εκτιμά ότι «μόνο ζημιά επέφερε στην παράταξή του», σημειώνει ότι «κι εμείς προσωπικά την καταδικάζουμε απερίφραστα, καθ’ όσον ο σεβασμός πρός κάποιον εμπνέεται, δεν επιβάλλεται» και σπεύδει να προσθέσει πως «ένα πολιτικό κόμμα δέν μπορεί να κρίνεται από την συμπεριφορά ενός μέλους του. Κρίνεται από τις αρχές, τις οποίες πρεσβεύει, όπως επίσης καί από το Πρόγραμμά του».

Όσον αφορά στις αρχές της Χρυσής Αυγής διερωτάται: «Δεν δύναμαι να κατανοήσω πως και γιατί οι ιδέες της Χρυσής Αυγής είναι ανατρεπτικές και γιατί δεν είναι το ίδιο ανατρεπτικές ή επικίνδυνες και οι ιδέες του ΣΥΡΙΖΑ ή του ΚΚΕ;». Ο μητροπολίτης γράφει ότι οι οπαδοί τους ονομάζονταν κάποτε «αναρχοκομμουνιστές» και «σήμερα άλλαξαν όνομα, όχι όμως και ιδέες». Επιχειρεί να χρεώσει στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΚΚΕ ακόμη και τον φονικό εμπρησμό της Marfin, προσθέτοντας πως «εκεί, στήν οδό Σταδίου, στο Κατάστημα της Marfin, κάηκε και η δική μας, η Αγγελική από το Αίγιο, έγγυος εξ μηνών» και δεν διστάζει να επιτεθεί ακόμη και στη… Μαρία Ρεπούση!

«Γιατί άραγε είναι επικίνδυνοι οι οπαδοί της Χρυσής Αυγής καί δεν είναι εξ ίσου επικίνδυνη και η κα Ρεπούση με τις ανατρεπτικές ιδέες και διδαχές της; Ήταν πράγματι αποτέλεσμα ‘συνωστισμού’ η πάλαι ποτέ καταστροφή της Σμύρνης, όπως διδάσκει η κα Ρεπούση;», αναρωτιέται.

Keywords
Τυχαία Θέματα