Πέθανε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Καστανάς

Σε ηλικία 70 ετών πέθανε χθες το βράδυ, από ανακοπή καρδιάς, ο γνωστός τηλεοπτικός παραγωγός και δημοσιογράφος της Ομογένειας, Δημήτρης Καστανάς.

Ο αποθανών, μετά από 16 χρόνια, υποβλήθηκε σε δεύτερη εγχείρηση ανοικτής καρδιάς την περασμένη Παρασκευή σε νοσοκομείο του Μανχάταν, ενώ για αρκετό καιρό ταλαιπωρήθηκε με προβλήματα υγείας.

Τον περασμένο Αύγουστο, είχε πουλήσει το Εθνικό Ελληνικό Κανάλι Αμερικής (NGTV), το οποίο διεύθυνε για 37 χρόνια.

Το πρώτο του ξεκίνημα στην τηλεόραση έγινε στις 25 Σεπτεμβρίου 1975, όταν σε αμερικανικό τηλεοπτικό

σταθμό εγκαινίασε εβδομαδιαία ελληνική εκπομπή, ανοίγοντας καινούριους ορίζοντες για την ελληνοαμερικανική κοινότητα.

Κάθε Κυριακή, από το κανάλι 47 της μητροπολιτικής περιοχής Νέας Υόρκης και από κανάλια συνολικά 14 πολιτειών, προβαλλόταν, αρχικά ένα ωριαίο και στη συνέχεια δίωρο πρόγραμμα για την Ελλάδα.

Το 1987, προχώρησε σ’ ένα ακόμη σημαντικό βήμα, υπογράφοντας συμβόλαιο με τη μεγάλη καλωδιακή εταιρία «Time Warner.

Το NGTV, έγινε ο πρώτος ελληνικός ιδιωτικός σταθμός σ’ όλο τον κόσμο. Την ίδια περίοδο, εξέδωσε το δίγλωσσο περιοδικό ποικίλης ύλης “ΕΣΕΙΣ”, που κυκλοφόρησε ανελλιπώς για 23 χρόνια.

Τα συλλυπητήριά τους για τον θάνατο του ελληνοαμερικανού δημοσιογράφου, εξέφρασαν ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού της ΝΔ Τάκης Σκανδαλάκης, ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος και στελέχη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας.

Keywords
Τυχαία Θέματα