Μείωση 66% των οργανικών μονάδων του Yπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Σε ότι αφορά στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έδωσε το νέο οργανόγραμμα του εν λόγω υπουργείου, που παρουσιάζει ιδιαιτέρως αξιόλογη μείωση των οργανικών του μονάδων σε ποσοστό 66%, και ως εκ τούτου θα προκύψει και σημαντικό δημοσιονομικό όφελος.

Σύμφωνα με το νέο οργανόγραμμα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, οι οργανικές μονάδες του υπουργείου μειώνονται από 219 σε 75 (ποσοστό 66%), οι γενικές διευθύνσεις από 6 μειώνονται σε 3 και οι διευθύνσεις

από 21 σε 9. Αντίστοιχες περίπου μειώσεις των δομών πραγματοποιούνται και στους εποπτευόμενους φορείς του υπουργείου, όπως το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και στο Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης.

Διαθεσιμότητα

Την ίδια ώρα με εγκύκλιό του για τη διαθεσιμότητα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης, κάλεσε τις Διευθύνσεις Διοικητικού – Προσωπικού να μεριμνήσουν για την πληρότητα των υπηρεσιακών φακέλων των υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Μάλιστα, εφιστά την προσοχή στις αρμόδιες υπηρεσίες στη συγκέντρωση των δικαιολογητικών που αποδεικνύουν τους τίτλους σπουδών, τη γνώση ξένων γλωσσών, την προϋπηρεσία, την πιστοποιημένη επιμόρφωση, την οικογενειακή κατάσταση, τον τόπο κατοικίας και την ημερομηνία γέννησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα