ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ζητούν αποπομπή Κωτούλα

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Ο λόγος για τον ιστορικό Ιωάννη Κωτούλα, ο οποίος έχει αποσπαστεί στο γραφείο του Χαράλαμπου Αθανασίου και, στο βιβλίο του «Η Άνοδος του Γʼ Ράιχ», εκφράζει αναθεωρητικές απόψεις περί τον ναζισμό, το Ολοκαύτωμα, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τις βιαιότητες των Γερμανών στην Ελλάδα, κατά την Κατοχή. Σημειωτέον ότι ο κ. Αθανασίου, ως εκ της θέσεώς του, είναι το αρμόδιο κυβερνητικό στέλεχος για τη μεταναστευτική πολιτική και την αλλαγή του νόμου περί ιθαγένειας.

Αντίδραση ΠΑΣΟΚ

«Παρακολουθούμε

με ανησυχία τις καταγγελίες για τις απόψεις του συμβούλου του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Αθανασίου. Στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε δεν επιτρέπεται να υπάρχει καμία σκιά και να δίνεται οποιασδήποτε μορφής άλλοθι στη νεοναζιστική ρητορική και βία από στελέχη κομμάτων που ανήκουν στο συνταγματικό τόξο ειδικά όταν αυτά βρίσκονται σε ευαίσθητες κυβερνητικές θέσεις», σημειώνει το γραφείο τύπου του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας ότι «η καταδίκη του ναζισμού και του νεοναζισμού πρέπει να είναι ομόθυμη και χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις». Μάλιστα, η Ιπποκράτους ζητεί από τον κ. Αθανασίου «είτε να βγάλει αμέσως ανακοίνωση διάψευσης είτε να απομακρύνει αμέσως το συνεργάτη του».

ΔΗΜΑΡ: Αποπομπή

Ακόμη εντονότερη ήταν η αντίδραση του κόμματος του Φώτη Κουβέλη, η οποία ζήτησε από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών να αποπέμψει το συνεργάτη του. «Στα ζητήματα δημοκρατίας και στην καταδίκη του ναζισμού και του φασισμού δεν χωρούν σκιές και μισόλογα. Καλούμε τον αναπληρωτή υπουργό κ. Αθανασίου να πάρει θέση για τις απόψεις του συνεργάτη του. Ναζιστικές αντιλήψεις δεν χωρούν και δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές. Το καλύτερο που έχει να κάνει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών είναι να διώξει το συνεργάτη του», σημείωσε χαρακτηριστικά η ΔΗΜΑΡ.

Keywords
Τυχαία Θέματα