Στον Άρειο Πάγο το χαράτσι της ΔΕΗ

Η αίτηση αναίρεσης έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί στις 22 Μαρτίου 2013. Ο ανώτατος δικαστικός λειτουργός δέχεται τις απόψεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας όπως διατυπώθηκαν υπέρ της συνταγματικότητας του Ενιαίου Τέλους Ηλεκτροδότησης Ακινήτων και της αντισυνταγματικότητας της διακοπής του ρεύματος.

Ο κ. Σακκάς δέχεται ότι η θέσπιση του ΕΕΤΗΔΕ συνιστά ανεκτό περιορισμό της περιουσίας κατά την έννοια του Πρόσθετου Πρωτοκόλλου της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και δέχεται επίσης ότι

η επιβολή του δεν αντίκειται στο Σύνταγμα Το χαράτσι, κατά τον αρεοπαγίτη εισηγητή , επιβλήθηκε εκτάκτως για την αντιμετώπιση ιδιαίτερα δημοσιονομικού προβλήματος και ως εκ τούτου , «δεν μπορεί να θεωρηθεί επέμβαση στην περιουσία των φορολογουμένων δυσανάλογη σε σχέση με τον επιδιωκόμενο σκοπό, λαμβανομένου υπόψη το περιορισμένου χρονικού πλαισίου εφαρμογής του κατά τον Ν. 4021/2011 και του ύψους του σε σχέση με την αξία της βαρυνόμενης ακίνητης περιουσίας (έως 8 τοις χιλίοις)».

Keywords
Τυχαία Θέματα