Παρελθόν οι δύσκολες μέρες

07:46 6/1/2013 - Πηγή: Matrix24

«Πολλά από τα σενάρια της κρίσης δεν έχουν υλοποιηθεί», είπε ο Β. Σόιμπλε στο πλαίσιο προεκλογικής συγκέντρωσης του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος που έγινε στο κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας, ενόψει των τοπικών εκλογών που θα διεξαχθούν στις 20 Ιανουαρίου.

Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ πρόσθεσε πως υπάρχουν «εύλογοι λόγοι» να πιστεύουμε πως οι δυσκολότερες ημέρες ανήκουν πλέον στο παρελθόν.

Όσον αφορά στην Ελλάδα, ο Γερμανός αξιωματούχος υπογράμμισε

πως μετά από την ανάληψη της εξουσίας από τον Αντώνη Σαμαρά το κοινοβούλιο ενεργεί αποφασιστικά, ενώ ταυτόχρονα υπάρχουν ενδείξεις ότι η Αθήνα δαπανά λιτότερα χρήματα σε σχέση με αυτά που εισπράττει.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να έχει μια ανεπίσημη συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ την προσεχή Τρίτη, με στόχο την «ανεπίσημη ανταλλαγή απόψεων» μεταξύ των δύο πλευρών, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της καγκελαρίας, Στέφεν Ζάιμπερτ.

Ο Β. Σόιμπλε, εγκωμίασε το ρόλο που διαδραματίζει η Γερμανία στην Ευρώπη, τονίζοντας πως η καλή πορεία της χώρας συνδέεται άρρηκτα με την καλή πορεία της Γηραιάς Ηπείρου, ενώ υπογράμμισε πως το Βερολίνο «εκπληρώνει τα καθήκοντά του» και επιθυμεί να παραμείνει «άγκυρα σταθερότητας στην Ευρώπη».

Keywords
Τυχαία Θέματα