Ποδαρικό με 300 εκατ. ευρώ για τον ΕΟΠΥΥ

07:17 6/1/2013 - Πηγή: Matrix24

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας ο ενιαίος οργανισμός θα αναδιαρθρωθεί ώστε να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά σε σχέση με τις μέχρι σήμερα επιδόσεις του.

Έτσι, προβλέπεται αν μεταβιβαστούν στον ΕΟΠΥΥ 300 εκατ. ευρώ, που αφορούν σε καταθέσεις, ομόλογα και ακίνητα, θα του διατεθούν 200 υπάλληλοι. Παράλληλα στον οργανισμό προβλέπεται να εισρεύσουν 200 εκατ. ευρώ από την επιβολή φόρων στα προϊόντα καπνού και του αλκοόλ. Επίσης, θα γίνεται αυστηρός έλεγχος στο σύστημα κλινικού ελέγχου και τα νοσοκομεία

θα αποζημιώνονται με κριτήριο την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχουν, αλλά και τον τεχνολογικό εξοπλισμό τους, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Real news». Ουσιαστικά, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα χρηματοδοτεί μέσω του ΕΟΠΥΥ τα νοσοκομεία με βάση την αξιολόγησή τους.

Όσο για την συνταγογράφηση, αυτή θα γίνεται με βάση τα Πρωτόκολλα Διαχείρισης Ασθενών, τα οποία θα ενταχθούν στο σύστημα συνταγογράφησης. Παράλληλα, θα συσταθεί μηχανισμός μηχανοργάνωσης για καλύτερο έλεγχο των δαπανών, που περιλαμβάνουν τα φαρμακεία, τις διαγνωστικές εξετάσεις, αλλά και το παρεχόμενο υγειονομικό υλικό.

Ωστόσο, δεν δίνονται εξηγήσεις για το έλλειμμα του ΕΟΠΥΥ, που ξεπερνά τα 2 δισ. ευρώ, που συνοδεύεται από περικοπές σε παροχές υγείας και φαρμάκων με αποτέλεσμα πολλοί πάσχοντες να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν και να είναι εκτεθειμένοι με τίμημα ακόμη και την ζωή τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα