Πακιστάν: Επίδομα στους γονείς που στέλνουν σχολείο τα παιδιά τους

Η κυβέρνηση του Πακιστάν ανακοίνωσε πως περισσότερες από 3 εκατομμύρια φτωχές οικογένειες θα παίρνουν μηνιαίο επίδομα 2 δολαρίων για κάθε παιδί τους που φοιτά στο δημοτικό.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί από την Παγκόσμια Τράπεζα και τη Βρετανική κυβέρνηση ενώ τα κονδύλια θα διατίθενται μέσω του κυβερνητικού

προγράμματος Στήριξης Εισοδήματος Μπεναζίρ, που έχει καταρτισθεί για να καταβάλει μικρά επιδόματα σε αναξιοπαθούσες οικογένειες. Οι οικογένειες που έχουν ήδη ενταχθεί στο πρόγραμμα λαμβάνουν 10 δολάρια μηνιαίως για τις βασικές δαπάνες τους.

Με ένα ανάλογο επιδοτούμενο πρόγραμμα που εφαρμόστηκε στην επαρχία Παντζάμπ, η έκθεση της Παγκοσμίου Τράπεζας διαπίστωσε μία αύξηση 9% των εγγραφών κοριτσιών στα σχολεία την τελευταία διετία.

Παράλληλα, η σημερινή ημέρα κηρύχθηκε από τον ΟΗΕ ως «Ημέρα της Μαλάλα» στη μνήμη της 15χρονης μαθήτριας που είχε πυροβοληθεί από τους Ταλιμπάν ένα μήνα πριν.

Η Μαλάλα Γιουσουφζάι, η οποία αναρρώνει από το τραύμα της σε νοσοκομείο του Λονδίνου, έχει γίνει παγκόσμιο πρότυπο με τη στάση της και πολλοί ηγέτες κρατών υποσχέθηκαν να συνδράμουν την εκστρατεία της για την εκπαίδευση των κοριτσιών.

Χιλιάδες Βρετανοί πολίτες ζήτησαν από την κυβέρνησή τους να προτείνει τη Μαλάλα για το Νόμπελ Ειρήνης, για τη δράση της να προωθήσει την εκπαίδευση των κοριτσιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα