Όπισθεν ολοταχώς για τη μείωση μισθών από την κυβέρνηση

Αυτά επισήμως. Στο παρασκήνιο φαίνεται πως ασκήθηκαν πιέσεις ή καλύτερα υπήρξαν κάποιες επισημάνσεις στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα να μην επιχειρήσει να φέρει τέτοια διάταξη διότι έχει ξεκαθαριστεί ότι το μισθολογικό των υπαλλήλων της Βουλής ρυθμίζεται μόνο από τη Βουλή και αφού προηγηθεί αλλαγή στον Κανονισμό της.

Σήμερα οι υπάλληλοι της Βουλής προχώρησαν σε προειδοποιητική

τρίωρη στάση εργασίας ενώ και 500 από αυτούς υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους από την παράταξη της ΔΑΚΕ σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Οι πληροφορίες θέλουν το υπουργείο Οικονομικών να έχει συγκεντρώσει στοιχεία ικανά να αποδείξουν ότι το ενιαίο μισθολόγιο δεν είναι και τόσο… ενιαίο για τους υπαλλήλους της Βουλής που διατηρούν ακόμη κάποια καλά μισθολογικά μαξιλάρια.

Το θέμα τέθηκε νωρίτερα και στη Διάσκεψη των Προέδρων όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης εξέφρασε την κάθετη διαφωνία του κόμματος του σε κάθε απόπειρα περαιτέρω μείωσης στους μισθούς των υπαλλήλων της Βουλής, όπως άλλωστε κάνει και για κάθε ομάδα εργαζομένων στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα.

Όσο για τον ίδιο τον Πρόεδρο της Βουλής Ε. Μεϊμαράκη, φέρεται να διαψεύδει και εκείνος ότι υπήρχε πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε νέα μείωση 25% στους μισθούς των βουλευτών. Έτσι και αλλιώς θυμίζει ότι θα υπάρξουν περικοπές στις υπερωρίες και τα οδοιπορικά των υπαλλήλων της Βουλής.

Keywords
Τυχαία Θέματα