Είναι εφικτή μια αλληλέγγυα οικονομία

Στη συνάντηση της Παρασκευής 14 Δεκεμβρίου και ώρα επτά στο Κέντρο Νεότητας του Δήμου Χαλανδρίου η «παρέα» των τριών από τον Σύριζα, τους Οικολόγους Πράσινους και της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης Αθήνας, θα προσπαθήσει να συζητήσει περί κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας θέμα που πραγματεύεται το βιβλίου του κ.Λιερού «Υπαρκτός καινούργιος κόσμος. Κοινωνική/αλληλέγγυα και συνεργατική οικονομία», αλλά και το πόνημα παρομοίου περιεχομένου των Τάκη Νικολόπουλου

και Δημήτρη Κοντογιάννη με τίτλο «Εισαγωγή στην αλληλέγγυα οικονομία».

Όπως δήλωσε στο matrix24 ο κ. Γιώργος Λιερός οι όροι κοινωνική, αλληλέγγυα και συνεργατική οικονομία δεν είναι καινούργιοι, αποκτούν όμως ξεχωριστή σημασία στην περίοδο της κρίσης που διανύουμε.

Σύμφωνα με τον ίδιο υπάρχει η ανάγκη πλέον των ανθρώπων να συνεργαστούν προκειμένου να παράγουν αυτό που πραγματικά χρειάζονται και όχι αυτό που τους επιβάλει η οικονομία της αγοράς.

Αυτό σε πρακτικό επίπεδο, ιδίως στην Ελλάδα όπου μαστίζεται από την ανεργία, όπως σημειώνει ο συγγραφέας, θα μπορούσε να μεταφραστεί στη συσπείρωση των ανθρώπων και στην ανάληψη πρωτοβουλιών για τη δημιουργία συνεταιρισμών που θα μπορούσαν να προσφέρουν κάτι χρήσιμο στην κοινωνία.

Η εκδήλωση για την  παρουσίαση των δύο βιβλίων από τις εκδόσεις  «Οι Εκδόσεις των Συναδέλφων» οργανώθηκε από τη δημοτική συνεργασία «Αντίσταση με τους Πολίτες του Χαλανδρίου» και θα γίνει στο  Κέντρο Νεότητας του Δήμου Χαλανδρίου που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αντιγόνης και Δαναΐδων.

Keywords
Τυχαία Θέματα