Ολοκληρώθηκε η καταγραφή συνταξιούχων

Ολοκληρώθηκε από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ Α.Ε.) η καταγραφή των συνταξιούχων όλων των φορέων κοινωνικής ασφάλισης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από 91 διαφορετικά Ταμεία και τομείς κύριας και επικουρικής σύνταξης, τα Ασφαλιστικά Ταμεία καταβάλλουν σε 2.952.082 δικαιούχους 4.328.548 συντάξεις, που αντιστοιχούν σε καταβολές 2.347.173.168 ευρώ το μήνα.

Τα αποτελέσματα ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης,

κατά την επίσκεψή του στην ΗΔΙΚΑ, όπου ενημερώθηκε για το έργο τής συγκέντρωσης των συντάξεων από το σύνολο των Ασφαλιστικών Ταμείων.

Τις επόμενες ημέρες πρόκειται να ξεκινήσουν διασταυρώσεις για το σύνολο των συντάξεων που λαμβάνει ο κάθε δικαιούχος, ώστε να εντοπισθούν πιθανές περιπτώσεις διπλοσυνταξιούχων.

Για «πραγματικό άθλο» και «έργο εθνικής σημασίας» έκανε λόγο, στις δηλώσεις του, ο υπουργός Εργασίας.

Ο κ. Βρούτσης ανέφερε, επίσης, ότι από την 1η Ιανουαρίου η ΗΔΙΚΑ είναι έτοιμη να διασυνδεθεί με την κεντρική εφαρμογή του υπουργείου Εσωτερικών για τις ληξιαρχικές μεταβολές στο πλαίσιο τού δικτύου «Αριάδνη» και κατέληξε:

«Η ΗΔΙΚΑ θα λαμβάνει περιοδικά πληροφόρηση για ληξιαρχικές πράξεις που εκδίδονται στην Επικράτεια, θα προχωρεί σε άμεση αναστολή των συντάξεων, όταν παύουν να πληρούνται οι προϋποθέσεις και θα ενημερώνει τα αρμόδια Ταμεία για την οριστική διακοπή. Τίθεται, έτσι, οριστικά τέλος στη γέννηση τής παραβατικότητας, που κοστίζει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο στα Ταμεία».

Keywords
Τυχαία Θέματα