ΟΙ ΣΦΑΓΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ. ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;

08:10 9/6/2012 - Πηγή: Matrix24

Ισχυρές ενδείξεις που επιβεβαιώνουν τη σφαγή της περασμένης Τετάρτης στο Αλ-Κουμπέιρ της Συρίας εντόπισαν παρατηρητές του ΟΗΕ, χωρίς ωστόσο να μπορούν να εκτιμήσουν τον αριθμό των θυμάτων ή τι απέγιναν οι σοροί τους.

Η περιγραφή τους είναι ανατριχιαστική, καθώς αναφέρουν ίχνη αίματος σε τοίχους και έντονη μυρωδιά καμένης σάρκας. Το χωριό είναι στο μεγαλύτερο κομμάτι του κατεστραμμένο.

Η συριακή κυβέρνηση επιμένει να διαψεύδει ότι διαπράχθηκε η σφαγή στο Αλ-Κουμπέιρ, τονίζοντας πως τα θύματα είναι μόνο εννιά και δράστες «ομάδες

τρομοκρατών», όπως αποκαλεί το καθεστώς τους αντικαθεστωτικούς και τους αντάρτες. Όμως σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τουλάχιστον 55 άνθρωποι σκοτώθηκαν την Τετάρτη, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά.

Ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Μάρτιν Νεσίρκι τόνισε πως οι παρατηρητές είδαν ίχνη θωρακισμένων οχημάτων και σπίτια με σοβαρές ζημιές από ρουκέτες και άλλα όπλα.
«Σε ορισμένα σπίτια ήταν ορατό το αίμα στους τοίχους και το δάπεδο. Υπήρχαν επίσης ίχνη φωτιάς στο εξωτερικό των σπιτιών και στην ατμόσφαιρα υπήρχε μια έντονη μυρωδιά καμένης σάρκας», αναφέρει ο Νεσίρκι, επικαλούμενος τις μαρτυρίες των παρατηρητών.
Οι παρατηρητές επισκέφτηκαν το Αλ-Κουμπέιρ στην επαρχία της Χάμα την Πέμπτη, αλλά οι κάτοικοι του χωριού το είχαν εγκαταλείψει και έτσι δεν μπόρεσαν να μιλήσουν με κανέναν.

Στο μεταξύ, τουλάχιστον 12 άνθρωποι, ανάμεσά τους οκτώ γυναίκες, σκοτώθηκαν τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο στη Συρία από πυρά του στρατού στην πόλη Ντεράα, στο νότιο τμήμα της χώρας, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Πυρά έπληξαν μια κατοικημένη συμμαχία της πόλης, μιας από τις εστίες της αμφισβήτησης του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, σύμφωνα με την μη κυβερνητική οργάνωση η οποία πρόσκειται στους ακτιβιστές.

Οι επιχειρήσεις για την καταστολή των αντιφρονούντων και οι μάχες ανάμεσα σε αντάρτες και δυνάμεις του τακτικού στρατού, που κλιμακώθηκαν, ειδικά στην πρωτεύουσα Δαμασκό, στοίχισαν τη ζωή σε άλλους τουλάχιστον 26 ανθρώπους χθες σε όλη τη χώρα.

Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα