Οι Ρώσοι συγγραφείς δείχνουν «κόκκινη κάρτα» στον Πούτιν

Πολλοί εξ αυτών δεν πρόκειται να μετάσχουν αύριο Πέμπτη σε μία διάσκεψη της λογοτεχνικής κοινότητας με τον Βλαντιμίρ Πούτιν με τον γνωστό συγγραφέα Μπόρις Ακούνιν, να εξηγεί ότι αρνείται να επιδοκιμάσει την ύπαρξη»”πολιτικών κρατουμένων».

Η αυριανή σύνοδος, η οποία αναμένεται να συγκεντρώσει περισσότερους από 500 συγγραφείς, ποιητές, χρονογράφους, μεταφραστές ή ακόμη φιλολόγους γύρω από τον πρόεδρο Πούτιν, έχει στόχο να αναλογιστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λογοτεχνικός τομέας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Ο Ακούνιν, συγγραφέας κυρίως

αστυνομικών μυθιστορημάτων που έχουν μεταφραστεί σε όλον τον κόσμο, ο οποίος πρόσκειται στην ρωσική αντιπολίτευση, εξηγεί στο ιστολόγιό του ότι αρνήθηκε να παραστεί στην συνάντηση αυτή λόγω της παρουσίας του Πούτιν.

«Όσο υπάρχουν στην χώρα πολιτικοί κρατούμενοι, δεν μπορώ να βρίσκομαι κοντά στον ηγέτη, στον ίδιο χώρο με αυτόν», σημειώνει.

«Θα συζητούσα με ευχαρίστηση με τον Πούτιν για τη λογοτεχνία και το διάβασμα αμέσως μετά την απελευθέρωση των ‘πολιτικών’», προσθέτει.

Σύμφωνα με τον Ακούνιν, η αποδοχή μιας συγκέντρωσης «γύρω από έναν απολυταρχικό ηγέτη» ισοδυναμεί «με την έγκριση των μεθόδων του». Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ απάντησε ότι η θέση του συγγραφέα δείχνει «μηδενισμό» και ότι «δεν είναι εποικοδομητική».

Ο Ντμίτρι Μπίκοφ, ένας άλλος γνωστός συγγραφέας που πρόσκειται στην αντιπολίτευση, ανακοίνωσε και αυτός ότι δεν θα μετάσχει στην σύνοδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα