ΟΙ ΧΡΥΣΕΣ ΜΙΖΕΣ ΚΑΙ Ο ΑΚΗΣ

Μέχρι πριν από λίγο καιρό στους διαδρόμους της Ευελπίδων, μεταξύ αστείου και σοβαρού, κυκλοφορούσε το ακόλουθο κουίζ , που απευθυνόταν σε «δυνατούς λύτες».

«Ποιος πολιτικός γνώριζε περισσότερα νομικά από φυσικά πρόσωπα;» ήταν το ερώτημα . Η απάντηση βρίσκεται στη δικογραφία για τη διακίνηση μαύρου πολιτικού χρήματος με κεντρικό κατηγορούμενο τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλο. Το δίκτυο των εταιρειών, υπεράκτιων και μη, που έχει φέρει στο

φως η εισαγγελική και η ανακριτική έρευνα καταδεικνύει τον τρόπο που διαχεόταν η διακίνηση της χρυσής μίζας,με απώτερο στόχο, όπως επισημαίνεται στη δικογραφία, οι φερόμενοι ως δράστες να εξαφανίσουν τα ίχνη της εγκληματικής πράξης που τους αποδίδεται.

Ο ανακριτής μέχρι και στην τελευταία στροφή της έρευνάς του … σκοντάφτει σε ίχνη και άλλων χρημάτων, προϊόν και αυτά νομιμοποίησης από εγκληματικές δραστηριότητες, που σύμφωνα με το κατηγορητήριο αφορούν σε μίζες από τα εξοπλιστικά προγράμματα ΤΟR M-1 και τα γερμανικά υποβρύχια.

Απέναντι στα στοιχεία αυτά ξεφυλλίζοντας κάποιος τη δικογραφία βρίσκει δύο αντίθετες υπερασπιστικές γραμμές. Από τη μία πλευρά υπάρχουν οι ομολογίες του εξαδέρφου του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκου Ζήγρα, ο οποίος σε κάθε ευκαιρία επαναλαμβάνει πως ο ίδιος υπήρξε το εκτελεστικό όργανο δείχνοντας ως τον άνθρωπο που κρύβεται πίσω από όλα αυτά τον προφυλακισμένο πρώην Υπουργό. και από την άλλη υπάρχει η πλήρης άρνηση του Άκη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος παραμένει οχυρωμένος πίσω από τη σιωπή του θεωρώντας ότι η δικαστική του περιπέτεια και η προφυλάκιση του είναι αποτέλεσμα πολιτικής δίωξης.

Ανεξάρτητα πάντως, από τη χάραξη των υπερασπιστικών γραμμών οι ανακριτές βρήκαν άλλα 2,2 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα, ενώ το συνολικό ποσό της μίζας- κατά την κατηγορία- ξεπερνάει τα 57 εκατομμύρια ευρώ…

Keywords
Τυχαία Θέματα