Οι …αστερίσκοι της Εύης για τους σταυρούς

Πρώτον, ζητά να είναι μεταβατικό σύστημα γιατί «η χώρα χρειάζεται νέο εκλογικό νόμο με μικρότερες περιφέρειες και κατάργηση του σταυρού προτίμησης με προαπαιτούμενο την ενίσχυση της δημοκρατικής λειτουργίας στα κόμματα», λέει σε συνέντευξή της στην Newsmail.gr.

Δεύτερον, παραδέχεται ότι η χρονική συγκυρία- τρεις μήνες προ των ευρωεκλογών- που επιλέχτηκε να αλλάξει ο εκλογικός νόμος, αδικεί την ουσία

της πρότασης.

Τρίτον, «θα πρέπει να αποφύγουμε την παγίδα των «προβεβλημένων» ή των επιλογών lifestyle και να επιλέξουμε σημαντικές προσωπικότητες και νέους, όχι μόνο στην ηλικία, αλλά κυρίως στις αντιλήψεις υποψηφίους».

Όσο για το να το ΠΑΣΟΚ «άδειασε» με τον κυβερνητικό αυτό αιφνιδιασμό τους «58», μιλά για θετική κατεύθυνση της ρύθμισης, αλλά δεν το… αρνείται κιόλας. «Θα έπρεπε να υπάρξει περισσότερη διαβούλευση συνολικά. Θα ήθελα να είχε συζητηθεί η πρόταση στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και με τους συναγωνιστές μας, όπως οι 58 και άλλες κινήσεις ή προσωπικότητες», λέει, καλώντας τώρα σε συνεργασία στην επιλογή στελεχών χωρίς ηγεμονισμούς και με σεβασμό προς όλους.

Keywords
Τυχαία Θέματα