Ο Βασίλης Αλεξανδρής νικητής στις εκλογές του ΔΣΑ

Το νήμα έκοψαν στην συντριπτική πλειοψηφία των συλλόγων οι ανεξάρτητοι υποψήφιοι, οι οποίοι προέταξαν τα προβλήματα του κλάδου, που κυρίως πλήττουν τους νέους δικηγόρους, οι οποίοι βλέπουν τη ύλης τους να εξανεμίζεται και το εισόδημά τους να συρρικνώνεται επικίνδυνα. Τόσο επικίνδυνα που χρόνο με το χρόνο ολοένα και περισσότεροι υποχρεώνονται να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους από τους οικείους συλλόγους αδυνατώντας να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες τους.

Με πλήρη ανατροπή του σκηνικού των προγνωστικών σημαδεύτηκε και η αναμέτρηση- πρώτος γύρος – για το τιμόνι του Δικηγορικού Συλλόγου

των Αθηνών, ο οποίος κατά τεκμήριο είναι ο μεγαλύτερος επιστημονικός σύλλογος της χώρας.

Σε μονομαχία ανάμεσα ανεξάρτητο υποψήφιο για το χρίσμα του ΔΣΑ, ποινικολόγο Βασίλη Αλεξανδρή, ο οποίος για πρώτη φορά διεκδίκησε την ψήφο των συναδέλφων του, και τον σημερινό πρόεδρο του Συλλόγου Γιάννη Αδαμόπουλο, εξελίσσεται η μάχη για την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Ανατρέποντας τα προγνωστικά ο Βασίλης Αλεξανδρής, που συγκέντρωσε 34,76% κατάφερε να κόψει εκείνος το νήμα στον πρώτο γύρο της εκλογικής αναμέτρησης στον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας αφήνοντας πίσω του κατά 11,62 μονάδες τον νυν πρόεδρο του μεγαλύτερου επιστημονικού συλλόγου της χώρας Γιάννη Αδαμόπουλο, ο οποίος συγκέντρωσε 23,14 %.

Η πολυσυλλεκτική υποψηφιότητα του Βασίλη Αλεξανδρή ,ο οποίος επέλεξε να μην ηγηθεί δικού του ψηφοδελτίου, υποστηριζόμενος όμως, από συνδυασμούς με διαφορετικό πολιτικό χρώμα , όπως έδειξε η κάλπη, έφερε την πρωτιά.

Την τρίτη θέση κατέλαβε ο Βασίλης Παπαστεργίου ,ο οποίος στηρίχθηκε από το τον ΣΥΡΙΖΑ και εκτιμάται ότι μπορεί να διαδραματίσει ρυθμιστικό ρόλο στο δεύτερο γύρο της αναμέτρησης, ενώ υψηλό ποσοστό συγκέντρωσε ο επί χρόνια συνδικαλιστής Παναγιώτης Γαλετσέλλης, ο οποίος πήρε την τέταρτη θέση.

Συγκεκριμένα στην Αθήνα από τους 21.471 εγγεγραμμένους στους καταλόγους δικηγόρους ψήφισαν οι 12.367, δηλαδή υπήρξε ποσοστό συμμετοχής 57,60 %.

Από τα ψηφοδέλτια έγκυρα ήταν 11.238, άκυρα 492 και λευκά 636.

Συνολικά με βάση τα επίσημα αποτελέσματα έλαβαν οι :

Βασίλης Αλεξανδρής (Ανεξάρτητος Υποψήφιος ): 34,76 %

Γιάννης Αδαμόπουλος (Κοινωνία των Δικηγόρων ) :23,14 %

Βασίλης Παπαστεργίου (Ριζοσπαστική Αριστερή Κίνηση Δικηγόρων Αθήνας ) : 13,24%

Παναγιώτης Γαλετσέλλης (Δημοκρατική Συμπαράταξη Δικηγόρων ) :10,97%

Παναγιώτης Περράκης (Ανεξάρτητη Πρόταση): 6,74%

Άγγελος Βρεττός (Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων ): 5,45%

Γιώργος Παριανός (Εναλλακτική παρέμβαση Δικηγόρων Αθήνας ): 3,05%

Γιώργος Μαραγκός (Αυτόνομοι Μαχόμενοι Δικηγόροι ): 2,66%

Η επόμενη και καθοριστική φάση για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΔΣΑ θα είναι στις 2 και 4 Μαρτίου 2014, ενώ σήμερα αναμένεται να γίνουν γνωστά τα ονόματα των μελών του ΔΣ που εκλέγονται με βάση τα ποσοστά του καθενός εκ των υποψηφίων.

Keywords
Αναζητήσεις
παπαστεργιου βασιλειος δικηγορος βιογραφικο
Τυχαία Θέματα