Πόσο «νέος» είναι ο Άρης;

Η εισαγωγή λοιπόν του Άρη στην ομιλία του είναι που γέννησε την απορία του τίτλου, σχετικά με την ηλικία του βουλευτή Β” Αθήνας. Τί είπε ο Άρης; «Μπροστά στο δίλημμα πολιτική ή κάτι άλλο, πρέπει εμείς οι νέοι, παρότι έχει γίνει της μόδας να απαξιώνουμε τους πολιτικούς και την πολιτική, να συμμετέχουμε στα κοινά. Και μάλιστα, να συμμετέχουμε με δύναμη, και με πίστη».

Μάλιστα! Δεν σχολιάζω το δεύτερο σκέλος, της συμμετοχής του Άρη στα κοινά, διότι

αυτή είναι συνεχής από το 2000. Δεκατέσσερα συναπτά έτη, δηλαδή, και μάλιστα πολύ συχνά στα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Ωστόσο το «εμείς, οι νέοι» του Άρη με έκανε να ψάξω λίγο για το βιογραφικό του. Ημερομηνία γέννησης δεν αναφέρεται στο επίσημο site του υποψήφιου δημάρχου. Απλώς ότι γεννήθηκε στην Πάτρα. Ωστόσο, με λίγη έρευνα η απορία απαντήθηκε.

Ο Άρης γεννήθηκε το… 1966. Είναι δηλαδή ήδη 48 ετών. Και πράγματι μπορεί να νιώθει νέος για μια χώρα σαν την Ελλάδα. Απλώς, να του θυμίσω ότι ο συνομήλικός του Ενρίκο Λέττα έγινε ήδη Πρωθυπουργός στην Ιταλία ενώ ο διάδοχός του Ματέo Ρέντσι γεννήθηκε μόλις το 1975, δηλαδή είναι κατά τι νεότερος και από τον Αλέξη Τσίπρα!

Keywords
Τυχαία Θέματα