Ο Ρούζβελτ και οι λοιπές κινηματογραφικές δυνάμεις

Περιπολία (End of Watch)

Του Ντέιβιντ Έιερ. Διάρκεια: 1 ώρα και 49 λεπτά. Με τους: Τζέικ Τζίλενχαλ, Μάικλ Πένια, Άνα Κέντρικ.

Στο καθήκον τους να τηρούν τον όρκο τους για την υπηρεσία του πολίτη δυο αστυνομικοί αναπτύσσουν ισχυρή φιλία προκειμένου να διασφαλίσουν ότι θα επιστρέφουν σπίτι τους ζωντανοί κάθε βράδυ στη λήξη της βάρδιας. Έτσι λειτουργούν ως μονάδα αντιμέτωποι στον κίνδυνο, στις επικίνδυνες γειτονιές του Λος Άντζελες. Η έντονη δράση ξεδιπλώνεται εξ ολοκλήρου μέσα από το βίντεο φορητών βιντεοκαμερών από

το πρίσμα των αξιωματικών της αστυνομίας, των μελών συμμοριών, των καμερών ασφαλείας, των ψηφιακών καμερών και των πολιτών που βρίσκονται στη γραμμή του πυρός. Αυτή η οπτική δημιουργεί ένα καθηλωτικό και άμεσο πορτρέτο της περιπολίας των αστυνομικών στους σκοτεινούς και βίαιους δρόμους .

Ωστόσο ο βομβαρδισμός από όλο και πιο φρικιαστικά εγκλήματα, τα οποία παρατίθενται στη σειρά σαν επεισόδια που υπογραμμίζουν ότι τέτοια περιστατικά αποτελούν τη νόρμα και όχι την εξαίρεση στη δουλειά τους, χάνουν γρήγορα αυτή την αξία τους. Πολύ απλά γιατί η βία χρησιμοποιείται ως εμπορικό ατραξιόν πασπαλισμένη με τη φιλία και την οικογένεια μέχρι τη λήξη της βάρδιας. Όσο για τον κίνδυνο των ανθρώπων της πρώτης γραμμής δεν μοιάζει πειστικός γιατί αρκεί για να δει κανείς τον εξοπλισμό της αστυνομίας των ΗΠΑ και να τρομοκρατηθεί.

Τα παιδιά του πολέμου (Lore)

Της Κέιτ Σόρτλαντ. Διάρκεια: 1 ώρα και 49 λεπτά. Με τους: Σάσκια Ρόζενταλ, Νέλε Τρεμπς, Αντρέ Φριντ.

Μετά τη φυλάκιση του πατέρα ενός αξιωματικού των Ες Ες καθώς και της μητέρας της, μια έφηβη Γερμανίδα και τα αδέλφια της, διασχίζουν τη Γερμανία, που στο τέλος του πολέμου το 1945 είναι ήδη ρημαγμένη. Μέσα στο γενικευμένο χάος συναντά ένα μυστηριώδη Εβραίο πρόσφυγα , που θρυμματίζει την εύθραυστη πραγματικότητά της υπενθυμίζοντας της ότι αν θέλει να επιβιώσει, θα πρέπει να εμπιστευτεί κάποιον που μέχρι πρότινος μισούσε. Ατμοσφαιρική μελέτη πάνω σε μια άγνωστη πλευρά της ιστορίας, εκείνη των παιδιών των Ναζί και της χιτλερικής νεολαίας, που αφού υπέστησαν πλύση εγκεφάλου, βλέπουν τις βεβαιότητες με τις οποίες είχε φανατικά γαλουχηθεί να καταρρέουν. Λιτή κινηματογραφική γραφή με υποδειγματικές ερμηνείες των παιδιών πρωταγωνιστών

Η επίθεση (The Attack)

Του Ζιάντ Ντουεϊρί. Διάρκεια: 1 ώρα και 42 λεπτά. Με τους: Άλι Σουλιμάν, Ρεϊμόντ Αμσαλέμ.

Ένας Ισραηλινό – Παλαιστίνιος χειρούργος με λαμπρή καριέρα, μία πολύ αγαπημένη σύζυγο και πολλούς καλούς φίλους μαθαίνει ότι η σύζυγός του μαζί με δέκα εννέα ακόμη θύματα σκοτώνεται σε βομβιστική επίθεση «καμικάζι». Η αστυνομία τον ενημερώνει, ότι υπεύθυνη της επίθεσης ήταν η ίδια του η γυναίκα! Μετά την απίστευτη κατηγορία των αστυνομικών ο γιατρός ξεκινά ένα δαιδαλώδες κυνήγι αναζήτησης της αλήθειας. Οι αποκαλύψεις θα ακολουθήσουν η μία μετά την άλλη, και η μοίρα θα του παίξει ένα απρόβλεπτο παιχνίδι που δύσκολα θα μπορέσει να αντιμετωπίσει.

Δίχως φανατισμούς και με εξαιρετική δεξιοτεχνία η ταινία αναδεικνύει τις λαβυρινθώδεις συνέπειές της ισραηλινό – παλαιστινιακής σύγκρουσης σε προσωπικό επίπεδο εγγράφοντας τα έντονα ερωτηματικά για τα κρυμμένα μυστικά ενός ζευγαριού που ζει χρόνια μαζί. Εξαιρετική κινηματογραφική δουλεία που με βάση τα φλέγοντα προβλήματα της περιοχής κλιμακωτά αγγίζει τον πυρήνα του κατασκοπευτικού σινεμά.

Σαββατοκύριακο στο Hyde Park (Hyde Park on Hudson)

Του Ρότζερ Μίτσελ. Διάρκεια: 1 ώρα και 34 λεπτά. Με τους: Μπιλ Μάρεϊ, Λόρα Λίνεϊ, Ολίβια Γουίλιαμς.

Δώδεκα εβδομάδες πριν από το ξέσπασμα του πολέμου, το Σαββατοκύριακο στο Hyde Park, είναι ένα ιστορικό γεγονός ελαφρά παραμελημένο. Το 1939, ο Ρούζβελτ και η σύζυγός του Έλενορ φιλοξενούν το βασιλικό ζεύγος της Αγγλίας στο σπίτι τους στην πόλη Χάιντ Παρκ, κοντά στον ποταμό Χάτσον της Νέας Υόρκης. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που ένας Βρετανός μονάρχης επισκέπτεται την Αμερική, καθώς η Αγγλία αντιμετωπίζει τον κίνδυνο πολεμικής σύρραξης με τη Γερμανία, και οι βασιλείς της αναζητούν απεγνωσμένα την υποστήριξη του Ρούζβελτ. Οι διεθνείς σχέσεις όμως περνούν μέσα από την πολυπλοκότητα των οικογενειακών σχέσεων του, περικυκλωμένου από μητέρα, σύζυγο και ερωμένες, Προέδρου. Μέσα από τα μάτια της Ντέιζι της γειτόνισσας μακρινής ξαδέλφης και ερωμένης του παράλυτου στα κάτω άκρα από νεανική πολιομυελίτιδα Ρούζβελτ, ξετυλίγεται η ιδιαίτερη σχέση που αποκτά με το βραδύγλωσσου μονάρχη . Ευχάριστο όσο ένα μεσημεριανό γνήσια αμερικάνικο hot dog που δοκιμάζει την αμηχανία των ανθρώπων που μιλούν μεν την ίδια γλώσσα αλλά έχουν διαφορετικές κουλτούρες.

Το πλοίο για την Παλαιστίνη

Του Νίκου Κούνδουρου. Διάρκεια: 2 ώρες .Με τους: Θεοδόση Ζαννή, Ερρίκο Λίτση, Ιερώνυμο Καλετσάνο.

Εμπνευσμένη από πραγματικά γεγονότα, η νέα ταινία του Νίκου Κούνδουρου εκτυλίσσεται σε ένα μικρό λιμάνι της Πελοποννήσου. Μια ομάδα Παλαιστινίων προσπαθούν να κάνουν κατάληψη σε ένα πλοίο που μεταφέρει πολεμικό υλικό στη Χάιφα. Η αναμονή του πλοίου αποτελεί τον κεντρικό άξονα της ταινίας, γύρω από τον οποίο ξετυλίγονται οι προσωπικές ιστορίες του αρχηγού των Παλαιστινίων κομάντος, της Εβραίας Σάρα Μπεν Σουσάν, κόρης ενός άντρα με μεγάλη επιρροή και μέγα διδασκάλου σε μασονική στοά του, καθώς ακόμα του αρχηγού μιας ομάδας νεοναζί, του εκδότη της τοπικής εφημερίδας, όπως επίσης και των 17 κοριτσιών που έχουν έρθει απ’ τα ταραγμένα Βαλκάνια σε αναζήτηση μιας καινούριας πατρίδας.

Ακάλυπτος

Του Χρήστου Δήμα. Διάρκεια: 1 ώρα και 30 λεπτά. Με τους: Πέτρο Φιλιππίδη, Γεράσιμο Σκιαδαρέση, Κατερίνα Λέχου, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου.

Μεταφορά της τηλεοπτικής σειράς «Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή» με τον Πέτρο Φιλιππίδη να αναλαμβάνει το ρόλο του Αντώνη Καφετζόπουλου σε στιγμές από την πολυτάραχη ζωή του γνωστού «Ακάλυπτου», που ως μεγαλομεσίτης δεν θέλει να σώσει την Ελλάδα, όσο να την «αξιοποιήσει». Αντιμετωπίζει την κρίση σαν να μην ήλθε ποτέ, αλλά σαν εφαλτήριο για να «πιάσει την καλή», μια για πάντα..

Απαγωγή (Stolen)

Του Σάιμον Γουέστ. Διάρκεια: 1 ώρα και 36 λεπτά. Με τους: Νίκολας Κέιτζ, Μόλιν Άκερμαν, Τζος Λούκας.

Ένας αποφυλακισμένος ληστής, προσπαθεί να αφήσει πίσω του το εγκληματικό παρελθόν και να χτίσει από την αρχή τη σχέση με την κόρη του Το FBI όμως και οι πρώην συνεργάτες του πιστεύουν πως έχει κρύψει κάπου τα λάφυρα της τελευταίας ληστείας. Έτσι, ένας παλιός του συνεργός απαγάγει την κόρη του ζητώντας το συγκεκριμένο ποσό ως λύτρα. Προκειμένου να σώσει την κόρη του ο αποφυλακισμένος επιστρέφει, παρά τη θέλησή του, στο έγκλημα και τις ληστείες , εμπιστευόμενος εκτός από το ένστικτό του και την παλιά και όμορφη συνεργάτιδά του .

Tad, Ο χαμένος εξερευνητής (Tad, the Lost Explorer)

Του Ενρίκε Γκάτο. Διάρκεια: 1 ώρα και 30 λεπτά. Με τις φωνές των: Παναγιώτη Καποδίστρια, Στεφανία Φιλιάδη, Ανδρέα Ευαγγελάτο.

Κινούμενα σχέδια από την Ισπανία για έναν φέρελπι Ιντιάνα Τζόουνς, ο οποίος βρίσκεται χωρίς να το καταλάβει στο Περού εις αναζήτηση ενός μοναδικού θησαυρού. Χαριτωμένο, αλλά χλιαρό.

Keywords
Τυχαία Θέματα